Što Vam govori vaše tijelo? / Zašto sjedenje na stolcu sa fiksnim sjedištem može biti štetno?

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Svi znamo već koliko je sjedenje i neaktivnost štetno za ljudsko tijelo. Trudimo se održati naše zdravlje, naše tijelo u formi kako bi mogli obavljati brojne obaveze koje imamo na dnevnom planu. Kretanje je stalna potreba čovjeka, a tijelo je stvoreno da bi bilo u pokretu. Usprkos tome, suvremeni čovjek sjedi praktički cijeli dan. Slušajte svoje tijelo, osjetite što je za Vas dobro i zdravo. Ostanite aktivni i uočite promjenu na sebi!

25.4.2016.
9:25
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Je li vas često boli glava, vrat ili leđa? Vrlo vjerojatno uzrok tih bolova leži u lošoj stolici.

U suvremenom svijetu većina poslova je vezana uz računala, a to znači višesatno sjedenje za radnim stolom. Jedno istraživanje u Njemačkoj je pokazalo da čak 80 posto uredskih radnika pati od neke vrste deformacije kralježnice, a zbog bolova u leđima češća su i bolovanja. Ako svakodnevno provodite sate u sjedećem položaju na lošoj i neprikladnoj stolici koja ne zadovoljava ergonomske uvjete, sigurno ćete osjetiti niz neugodnih zdravstvenih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loše uredske stolice mogu samo pogoršati bolove i u krajnjoj liniji prouzročiti ozbiljne probleme s kralježnicom!

Sjedenje na radnom stolcu s fiksnim sjedištem dovodi neravnomjernog pritisaka na kralježničke diskove. Tada dolazi do bolova u leđima, a s vremenom se mogu pojaviti i različite deformacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije

Kvalitetna uredska stolica mora biti ergonomski oblikovana i prilagođena svakoj osobi. To znači da stolica treba imati mehanizam za podešavanje visine i nagiba sjedala. Također treba biti omogućeno podešavanje potpore u lumbalnom dijelu kralježnice i podešavanje naslona za glavu.

Korištenje stolice koja je dizajnirana prema ergonomskim načelima dovodi do povećanja produktivnosti, poboljšanja zdravlja i kvalitete rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što SpinaliS radi za Vas?

Kada radimo i planiramo ne razmišljamo puno o zdravlju, osim u slučajevima kada je „problem“ već tu, kada nas boli. SpinaliS će osigurati upravo u tim trenutcima prevenciju, protiv oštećenja kralježnice, koja nastaju svakodnevnim, dugotrajnim i nepravilnim držanjem. Svaki statični položaj gdje je potrošnja energije mala može biti štetan za zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije

Statičnost kao da podsjeća na monotoniju, koja ne može utjecat pozitivno i produktivno. Učinite promjenu koja će donijeti nove spoznaje i veću produktivnost, pojedinca ili kolektiva. Unesite promjene na radnom mjestu, na način da se više krećete, prilagodite radnu jedinicu svome tijelu, svojim proporcijama. Sigurno postoji nešto što svatko može učiniti za sebe, uložite za vlastiti boljitak. Aktivno do zdravlja.

Na tržištu možete pronaći velik broj radnih stolica, koje se razlikuju u cijeni i kvaliteti. Naš savjet je da ipak izbjegnete one najjeftinije jer ovdje vrijedi pravilo „koliko para, toliko muzike“. Ne štedite na svom zdravlju jer ipak ćete na tom stolcu provoditi veći dio dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo