Zatvorenici mogu na izbore, rodilje ne!

Dok se glasovanje organizira čak i u bespućima Argentine i Čilea, Državno izborno povjerenstvo odlučilo je da osobe koje u nedjelju budu u bolnicama neće moći odlučivati o novom predsjedniku.

9.1.2010.
20:40
VOYO logo

Birališta za predsjedničke izbore na kojima će se odlučivati između Milana Bandića i Ive Josipovića otvaraju se u Afganistanu, na naftnim platformama te Argentini i Čileu, dok bolesnici, trudnice i druge osobe koje se u nedjelju 10. siječnja zateknu u bolnicama neće moći glasati.

Svoje demokratsko pravo neće moći ostvariti ni trudnice koje u nedjelju budu u rodilištima. Zanimljivo svi koji su željeli glasati u bolnici trebali su Državnom izbornom povjerenstvu do 12. prosinca prijaviti da će na dan drugoga kruga izbora biti u bolnici!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glas Slavonije prenosi priču trudnice Tajane Broz, kojoj je ginekolog prošlog tjedna rekao neka se pripremi da će roditi ranije od predviđenog datuma, i to vjerojatno na izborni dan.

''Mogla bih glasovati u bilo kojem hrvatskom zatvoru, uz malo truda lokalnog biračkog odbora mogla bih i mrtva glasovati, ali ne mogu glasovati u rodilištu. Je li to samo meni ironično?'', zapitala se Tajana Broz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201001080529006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo