Dobro je znati / ZET objavio: Evo koje će autobusne linije i po kojem rasporedu voziti od ponedjeljka

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Popis autobusnih linija koje će biti u prometu od ponedjeljka kao i važeći rasporedi vožnje pogledajte ovdje

25.4.2020.
13:48
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Sukladno odluci Vlade o ponovnom uvođenju javnih gradskih i prigradskih linija, ZET će od ponedjeljka, 27. travnja u promet pustiti 111 autobusnih linija koje će voziti prema prilagođenom redu vožnje.

Umjesto tramvaja u prometu će i dalje biti autobusne linije koje prometuju trasama noćnih tramvajskih linija (31 Črnomerec – Savski most, 32 Prečko – Borongaj, 33 Gračansko Dolje – Savišće i 34 Ljubljanica – Dubec).

Tramvajske linije bit će postupno uspostavljane, ovisno o sigurnosnim procjenama i situaciji na trasama kojima prolaze.

 Prema preporukama epidemiologa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, putnici u vozilima trebaju održavati tjelesnu udaljenost od najmanje jednog metra. Preporučuje se i nošenje zaštitnih maski te dezinficiranje ruku prije ulaska u autobus. ZET će kao i do sada nastaviti dezinficirati vozila triput dnevno te redovito čistiti i prozračivati vozilo prije i nakon vožnje, kao i tijekom stajanja na stajalištima, a sve kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze.

Prijevoz će se od ponedjeljka naplaćivati na svim autobusnim linijama, a karte će se moći kupovati na uobičajenim prodajnim mjestima te kod vozača. Sukladno navedenome, za putovanje linijama ZET-a više nisu potrebne propusnice Stožera civilne zaštite, već valjane vozne karte. 

ZET poziva putnike na pridržavanje uputa epidemiologa kako bi zaštitili svoje zdravlje, a i zdravlje drugih.

Novi režim vožnje bit će u primjeni do daljnjeg i ovisit će o razvoju epidemiološke situacije i daljnjim naputcima nadležnih tijela, objavio je ZET na svojoj službenoj stranici.

Popis autobusnih linija koje će biti u prometu od ponedjeljka, kao i važeći rasporedi vožnje pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo