ZUROVEC ODLAZI IZ SABORA NAKON PET MJESECI: / 'Razlog je odnos vladajućih prema oporbi, bave se dociranjem i populizmom'

Image

Dario Zurovec kaže da se posvetio funkciji gradonačelnika Svete Nedelje, a na njegovo mjesto u Saboru došao je šef Fokusa Davor Nađi

16.12.2020.
21:30
VOYO logo

Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje te član Upravnog odbora stranke Fokus, samo je pet mjeseci sjedio u saborskoj klupi. Naime, početkom srpnja izabran je u Sabor kao dio koalicije u kojoj su bili Fokus, Pametno i Stranka s Imenom i Prezimenom.

Međutim, već prvi dan zasjedanja novog saziva Sabora, Zurovec je izašao iz koalicijskog dogovora s Dalijom Orešković i Marijanom Puljak te je početkom prosinca, dakle samo pet mjeseci od osvajanja saborskog mandata, on svoj mandat stavio u mirovanje. Kaže da se posvetio funkciji gradonačelnika te je šef Fokusa Davor Nađi došao na njegovo zastupničko mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EKSKLUZIVNO: /

Borac protiv uhljeba i nova zvijezda Sabora u gradu koji vodi uhljebio nećaka svog 'političkog uzora' iz HDZ-a

Image
EKSKLUZIVNO: /

Borac protiv uhljeba i nova zvijezda Sabora u gradu koji vodi uhljebio nećaka svog 'političkog uzora' iz HDZ-a

Razlozi povlačenja iz Sabora? 'Odnos vladajućih prema oporbi'

Zurovec je Večernjem listu objasnio koji su razlozi njegova povlačenja iz Sabora pa je rekao kako iza te odluke stoji nekoliko razočaranja. Jedno od njih je i najveće, kaže on, a to je odnos vladajućih prema oporbi. Zurovec smatra da vladajući konstantno ne pokazuju nikakav interes za boljitak cijelog društva, kao ni za oporbine kvalitetne prijedloge.

Image

24.11.2020., Zagreb - Vec drugi dan zastupnici se na saborskoj sjednici bave amandmanima podnesenim na proracun za 2021. godinu. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

"Vladajući se uglavnom bave dociranjem, uvredama i populizmom, svime onime čime se prividne demokracije služe u autoritarnim sustavima", konstatira Dario Zurovec. Na pitanje je li se ponekad pitao ima li uopće smisla biti saborski zastupnik pa truditi se, predlagati i objašnjavati ako svaki prijedlog ili amandman, koliko god kvalitetan bio, vladajuća većina odbije samo zato što je došao iz oporbe, on odgovara potvrdno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da se čovjek to zapita i pomisli na takve stvari. Ali nismo djeca, znamo da vladajući imaju većinu i mogu onda raditi što hoće", rekao je Zurovec za Večernji list.

Pripreme za lokalne izbore

Također, Zurovec je rekao da jedan od razloga njegova napuštanja saborskih klupa leži u pripremama za lokalne izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvenstveno se moram pripremiti za te lokalne izbore. Naime, u prvom prijedlogu novog Zakona o lokalnoj samoupravi, stajalo je da će biti manje vijećnika te da neće biti zamjenika gradonačelnika. Stoga sam se morao prilagoditi toj novoj odluci. Kako sam ujedno i županijski povjerenik Fokusa za Zagrebačku županiju, trebam pripremiti i Fokus za lokalne izbore", veli Zurovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo