Naučite kako skuhati savršeno jaje

Savršeno skuhano jaje za mnoge predstavlja kombinacija mekog i tvrdo kuhanog jaja, točnije, da žumanjak bude tekući kao kod meko kuhanog, a bjelanjak kao kod polutvrdo kuhanog jaja.

12.11.2014.
9:31
VOYO logo

Najbolji način kako skuhati jaje jest da ga ne kuhate. Problem je u tome što se bjelanjak kuha na nižoj temperaturi od žumanjka, pa kad kuhate jaja na tradicionalan način u kipućoj vodi, bjelanjak lako postane gumenast.

Umijeće savršeno kuhanog jaja lako je proučiti kroz znanost. Naime, ključ su vrijeme i temperatura. A evo kako to postići. Uzmite mali lonac sa staklenim poklopcem i pažljivo u njega smjestite svoja jaja. Napunite lonac vodom da točno pokrije jaja, ni milimetar više. Kad biste imali i samo centimetar vode, uspjeli biste postići isti rezultat, no trebali biste se poigrati s vremenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim poklopite lonac i upalite štednjak na najjače tako da zavrije voda.

Čim dođe do ključanja, maknite lonac sa štednjaka. Kad maknete lonac, ostavite poklopac i namjestite štopericu. Pazite da ne prođe ni više ni manje od šest minuta, i dobit ćete savršeno skuhano jaje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo