Ako se uvijek mučite s rezanjem lubenice, naučite ovu tehniku i olakšajte si!

Iako još uvijek traju rasprave o tome je li voće ili povrće, lubenica je jedna od najomiljenijih ljetnih poslastica i uz to jako zdrava, posebno za bubrege i srce.

10.6.2013.
12:21
VOYO logo

Lubenica je i puna vode, zbog čega je pogodna za mršaljenje i hidrataciju u vrućim mjesecima. Ipak, dosta ljudi muku muči s njezinim rezanjem.

Kelsey Banfield, autorica popularne kuharice The Naptime Chef: Fitting Great Food into Daily Life, predlaže jednostavnu tehniku uz pomoć koje ćete rezati savršene komade za sebe i obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, kada jednom postanete vješti i ambiciozni, možda ćete od lubenice izvoditi kojekakve oblike poput ježeva, ali dotad evo sjajnog načina da dobijete najviše od ove ukusne i zdrave biljke.

1. Operite lubenicu toplom vodom kao što biste oprali bilo koje drugo voće. Postavite je na čistu dasku za rezanje i pridržavajte rukom kojom ne režete. Pokraj daske imajte veliku zdjelu gdje ćete stavljati svježe voće, kako se ne biste morali micati s mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Pobrinite se da je nož oštar, jer ćete tako postizati čiste rezove, a lubenica i nož vam neće bježati.

3. Krajeve odrežite i bacite. Potom lubenicu postavite na jedan kraj. Tako će biti stabilna dok je režete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Prerežite je napola po sredini. Potom jednu polovicu izrežite na tanje kriške.

5. U ovom trenutku možete izrezati mesnati dio, narezati na kockice i staviti ga u zdjelu, ili kriške izrezati na još tanje kako bi ih djeca (ili odrasli) mogla primiti za koru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Drugu polovicu možete ostaviti za kasnije, samo je čvrsto zamotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo