Mali zalogajiPašteta od svinjske jetre

Recept za paštetu od svinjske jetre s nama je podijelio Rudolf.

Pašteta od svinjske jetre


Za 1 kg paštete potrebno je:

500 g svinjske jetre
300 g mljevenog svinjskog mesa
200 g sirove slanine (bijele)
1 veća glavica luka
5 režnja češnjaka
1/2 dl vinjaka (ili konjaka)
sol, po želji
papar, po želji
2 žlice jabučnog octa
timijan (majčina dušica), na vrhu noža
mažuran, na vrhu noža
đumbir, po želji (nije obvezno)
malo Vegete na vrhu noža (nije obvezno)

Upute za pripremu:

Na kockice veličine lješnjaka izrežite sirovu slaninu, malo je prepecite i na njoj pirjajte luk i režnjeve češnjaka, sve dok luk ne požuti.

Zatim dodajte samljeveno svinjsko meso te ponovno pirjajte dok ne omekša, oko 10 min. Nakon toga dodajte na veće komadiće izrezanu jetru i ponovno malo pirjajte, oko 10 min.

Kad je jetra napola gotova sve zajedno malo ohladite i povadite režnjeve češnjaka (ostaviti ih sa strane), a sve ostalo sitno sameljite na stroju za mljevenje mesa. Nakon toga još malo pirjajte s režnjevima češnjaka te dodajte začine po želji, posolite i dobro promiješajte.

Kad je gotovo izvadite češnjak (bacite ga). Toplu paštetu izradite mikserom, punite crijeva i dobro zavežite.

Nakon toga kuhajte polagano u crijevu oko 1 sat na 90° C, voda ne smije kipjeti.

Servirajte ohlađeno uz prepečeni topli kruh (tost) i crveno vino.

Net.hr

web preporuke

  • cosmopolitan.hrIdeal lijepe žene

    Ideal lijepe žene

Showbiz

Web igrice

  • World Basketball Championship
  • Monkey GO Happy 4
  • Toetrix
  • Santa in Trouble
  • Snow Angels
  • Free Jelly
  • Deadly Road Trip
  • Assassin's Greed
  • Sport Car Bubble
  • Super Blocks