Brzo i ukusnoPoriluk juha i šnicle u umaku od krastavaca i vina

Pripremite ukusnu juhu od poriluka kao uvod u pikantne šnicle u umaku od krastavaca, luka i vina. Jednostavan recept koji će vam otkriti novi okus svinjskog mesa. Ne volite li svinjetinu, možete na isti način pripremiti puretinu i piletinu. Za kraj, zasladite se makovnjačom po bakinom receptu.

Poriluk juha i šnicle u umaku od krastavaca i vina

Juha od poriluka


Sastojci:

400 g poriluka
300 g krumpira
1 dl slatkog vrhnja
1,5 dl kiselog vrhnja
sol i papar


  • thinkstock
Priprema:

Ogulite krumpir, narežite na kriške i stavite kuhati. Kad je krumpir skuhan, dodajte narezani poriluk i pustite da kuha 1 minutu. Prebacite u mikser i dobro izmiksajte. Ponovno vratite u lonac i stavite kuhati.

Popaprite, posolite i dodajte slatko vrhnje.
Gotovu juhu ukrasite kiselim vrhnjem i posebno kuhanim porilukom.



Šnicle u umaku od kiselih krastavaca i vina


Sastojci:


600 g krmenadli
5 kiselih krastavaca
3 veće glavice luka
5 češnja češnjaka
1 žličica mljevene crvene paprike
kiselo vrhnje
sol i papar
dcl bijelog vina
brašno


Priprema:

  • thinkstock
Meso istući batom, posoliti, popariti i natrljati polovicom usitnjenog češnjaka. Uvaljati u brašno, pa prepržiti na malo ulja s obje strane, tako da šnicle dobiju lijepu rumenu boju.

Izvaditi te na istoj masnoći prepržiti ostatak češnjaka, usitnjeni luk, sitno narezane krastavce, dodati deci bijelog vina, šnicle i po potrebi malo vode. Pustiti da se meso dinsta dok ne omekša, a umak zgusne.

Na kraju, dodati žlicu do dvije kiselog vrhnja. Poslužite vruće uz pire krumpir, svježu rajčicu ili kiseli kupus.



Makovnjača i orahnjača, kako volite


Sastojci:

1 kg brašna (ili ovisno koliko tijesto pokupi)
20 dag margarina
1/2 l mlijeka
10 dag šećera
1 kocka kvasca
5 jaja
malo soli
80 dag oraha/maka



  • thinkstock
Priprema:

Zamijesite podatno mekano tijesto, stavite nadjev (orahe i mak treba preliti s vrućim mlijekom i pomiješati sa šećerom, pazite da smjesa ne bude prerijetka), pustite da se tijesto digne pa pecite 40 minuta u pećnici na temperaturi oko 200°C.

Net.hr

web preporuke

  • recipeci.comČokoladni tiramisu

    Čokoladni tiramisu

Showbiz

Web igrice

  • World Basketball Championship
  • Monkey GO Happy 4
  • Toetrix
  • Santa in Trouble
  • Snow Angels
  • Free Jelly
  • Deadly Road Trip
  • Assassin's Greed
  • Sport Car Bubble
  • Super Blocks