Poriluk juha i šnicle u umaku od krastavaca i vina

Pripremite ukusnu juhu od poriluka kao uvod u pikantne šnicle u umaku od krastavaca, luka i vina. Jednostavan recept koji će vam otkriti novi okus svinjskog mesa.

11.11.2010.
16:04
VOYO logo

Juha od poriluka

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

400 g poriluka 300 g krumpira 1 dl slatkog vrhnja 1,5 dl kiselog vrhnja sol i papar

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogulite krumpir, narežite na kriške i stavite kuhati. Kad je krumpir skuhan, dodajte narezani poriluk i pustite da kuha 1 minutu. Prebacite u mikser i dobro izmiksajte. Ponovno vratite u lonac i stavite kuhati.

Popaprite, posolite i dodajte slatko vrhnje. Gotovu juhu ukrasite kiselim vrhnjem i posebno kuhanim porilukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šnicle u umaku od kiselih krastavaca i vina Sastojci:

600 g krmenadli 5 kiselih krastavaca 3 veće glavice luka 5 češnja češnjaka 1 žličica mljevene crvene paprike kiselo vrhnje sol i papar dcl bijelog vina brašno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Meso istući batom, posoliti, popariti i natrljati polovicom usitnjenog češnjaka. Uvaljati u brašno, pa prepržiti na malo ulja s obje strane, tako da šnicle dobiju lijepu rumenu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvaditi te na istoj masnoći prepržiti ostatak češnjaka, usitnjeni luk, sitno narezane krastavce, dodati deci bijelog vina, šnicle i po potrebi malo vode. Pustiti da se meso dinsta dok ne omekša, a umak zgusne.

Na kraju, dodati žlicu do dvije kiselog vrhnja. Poslužite vruće uz pire krumpir, svježu rajčicu ili kiseli kupus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makovnjača i orahnjača, kako volite

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 kg brašna (ili ovisno koliko tijesto pokupi) 20 dag margarina 1/2 l mlijeka 10 dag šećera 1 kocka kvasca 5 jaja malo soli 80 dag oraha/maka

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamijesite podatno mekano tijesto, stavite nadjev (orahe i mak treba preliti s vrućim mlijekom i pomiješati sa šećerom, pazite da smjesa ne bude prerijetka), pustite da se tijesto digne pa pecite 40 minuta u pećnici na temperaturi oko 200°C.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo