Toplo, gusto i finoRagu juha

Ragu juha označava gustu juhu koju možete napraviti od mesa, povrća ili gljiva. U zimske hladne dane, gusta juha od fine teletine ili lagane piletine okrijepit će svako tijelo.

Ragu juha


Sastojci:

500 g teletine od plećke ili pilećeg mesa
1 vezica povrća za juhu
1 glavica luka
1 jušna žlica maslaca
1 dl kiselog vrhnja
1 žumanjak
malo limunovog soka
1,5 l vode
sol, papar u zrnu



Priprema:

Meso operite, narežite na kocke i kuhajte u loncu s vodom, a kada provrije dodajte očišćeno i narezano povrće, sol i papar.

U drugoj posudi popržite luk na maslacu dok ne dobije lijepu zlatnu boju pa dodajte malo vode da omekša, a tada dodajte luk u juhu i pustite neka sve kuha još 30 minuta.

Kada je juha gotova dodajte smjesu vrhnja i žumanjka te malo limunovog soka.

Poslužite vruće.



Izvor: Gastro.hr


Net.hr

web preporuke

Showbiz

Web igrice

  • Monkey GO Happy 4
  • Toetrix
  • Santa in Trouble
  • Snow Angels
  • Free Jelly
  • Deadly Road Trip
  • Assassin's Greed
  • Sport Car Bubble
  • Super Blocks
  • 3 Slices 2