Genijalni savjeti profesionalaca da isprzite ribu bas poput njih

Jedan od najjednostavnijih nacina pripreme ribe je przenje. Pozeljno je da korica bude hrskava, a meso socno. Evo nekoliko savjeta kako da isprzite ribu poput pravih profesionalaca.

11.9.2014.
13:48
VOYO logo

Izaberite pravu ribu. Losos i brancin su iznimno pogodni za przenje jer imaju tanku, ukusnu kozu. Izbjegavajte ribe s debljom kozom poput tunjevine i sabljarke.

Prije przenja filete ribe stavite na papirnati ubrus kako biste ih osusili. Zasjecite plitko krajeve fileta na nekoliko mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filete posolite i popaprite neposredno prije przenja. Posolite li ih prerano, sol ce izvuci sokove iz ribe.

Koristite tavu u kojoj se toplina ravnomjerno siri. Najbolje su tave od nehrdajuceg celika ili teflonske. Malo je zagrijte prije nego sto u nju stavite ulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavu potom prvo stavite stranu fileta na kojoj se nalazi koza. Ukoliko koristite tavu od nehrdajuceg celika, moze se dogoditi da se koza zalijepi, ali ne brinite - tijekom przenja ce se odvojiti od tave.

Lagano protresite tavu tijekom przenja kako koza ne bi izgorjela, ali ce postati hrskava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekoliko minuta, okrenite ribu na drugu stranu i kratko przite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo