Lagana krema od badema

Keşkül ili lagana turska krema od badema savršen je desert nakon raskošnog glavnog jela. Kremu ukrasite i pospite kokosom i nasjeckanim pistacijama.

7.8.2014.
10:59
VOYO logo

Bademe sameljite, dodajte im 2-3 žlice mlijeka, pa sve zajedno dobro izmiješajte.

Rižinom brašnu dodajte 2 žlice mlijeka i promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostalo mlijeko, šećer i limun šećer zagrijte do vrenja, smanjite vatru i pustite da lagano vrije.

Rižinom brašnu dodajte još 3 žlice vrućeg mlijeka, promiješajte pa ga uz neprekidno miješanje ulijte u mlijeko koje lagano kuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga dodajte smjesu od badema i kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje (oko 5 minuta) dok se krema ne zgusne.

Gotovu kremu još vruću izlijte u zdjelice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađenu kremu pospite nasjeckanim pistacijama i kokosom te poslužite.

Inače, ukoliko se krema gušće ukuha mogu se oblikovati kuglice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: Coolinarika.com

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo