Okus KineMirisna, pečena, nadjevena patka

Mirisna, pečena, nadjevena patka

Jednostavan recept i laka priprema čini ovo jelo izuzetno privlačno. Iako se po ovom kineskom receptu koristi mali broj sastojaka, okus pečene patke nimalo vas neće razočarati. Kušajte pačje meso začinjeno đumbirom, sojinim umakom i porilukom.

Sastojci

1 patka
nekoliko stabljika poriluka
đumbir
sojin umak
sol
Priprema:


Očišćenu patku namažite sojinim umakom izvana i iznutra, pa ju nadjenite porilukom i đumbirom i posolite.

Neka odstoji 6 sati, pa stavite u lonac na paru oko 45 minuta. Izvadite patku i dok je još vruća namažite s 3 žlice sojinog umaka. Objesite na hladno mjesto da se suši.

Zagrijte ulje u loncu, a osušenu patku pecite na visokoj temperaturi dok ne dobije zlatnu boju.

Izrežite na veće komade i poslužite s pečenim krumpirom, mlincima ili polama uz salatu po izboru.


Net.hr

Komentari

Showbiz

Web igrice

  • Monkey GO Happy 4
  • Toetrix
  • Santa in Trouble
  • Snow Angels
  • Free Jelly
  • Deadly Road Trip
  • Assassin's Greed
  • Sport Car Bubble
  • Super Blocks
  • 3 Slices 2