Sočna pečenka u vinu

Kod ove se neuobičajene pečenke međusobno plemenito upotpunjuju okusi mesa, voća, začina i vina.

18.10.2014.
9:44
VOYO logo

Najprije pripremite nadjev: narežite kruške i šljive (po potrebi ih prethodno namočite) na kocke i poprskajte ih limunovim sokom. Žemlje također narežite na kocke i poškropite ih s dvije žlice mlijeka.

Maslac (30 g) pjenasto izmiješajte sa žumancem i jajem, pa dodajte kocke kruha i voća. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani peršin, pa sve dobro izmiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga pripremite meso: zarežite ga po dužini i rastvorite kao knjigu, tako da dobijete veliki odrezak. Potom ga dobro rastucite, popaprite i pospite Vegetom.

Po mesu rasporedite nadjev i čvrsto zamotajte u roladu. Povežite je koncem i izvana malo posolite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U plehu na dobro ugrijanom ulju popecite meso sa svih strana. Posebno u tavi popecite slaninu, luk i povrće narezano na manje komade, pa sve dodajte mesu. Zalijte s malo octa i vina, dodajte lovorov list i zrna papra.

Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na temperaturi 200°C oko 60 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite i još malo pecite te po potrebi zalijte preostalim vinom i vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečeno meso izvadite, odstranite konac i narežite na ploške.

Narezano meso složite na ugrijani tanjur i prelijte propasiranim umakom u koji ste umiješali maslaca. Poslužite ga uz roščiće od krumpirova tijesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ovo se jelo može pripremiti i nekoliko sati prije pečenja, a pri vezanju nadjevenog svinjskog karea krajeve malo jače zategnite kako vam nadjev ne bi izlazio.

Izvor: coolinarika.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo