Bez guljenja!Pripreme za zimnicu: Ajvar pečen u ulju

Pripreme za zimnicu: Ajvar pečen u ulju

Iako u dućanima ima odličnih proizvoda, kad jednom sami napravite ajvar, shvatit ćete da se isplatilo uložiti malo vremena i truda. Ovaj recept je brz način za pripremu ajvara budući da ne zahtijeva guljenje paprika, kako to nalažu tradicionalni recepti.

Sastojci

5 kg paprika
2,5 kg plavih patlidžana
7,5 dcl ulja
5-10 feferona (ovisno o tome želite li blaži ili ljući)
0,5 l alkoholnog octa
2,5 l vode
3 žlice soli
3 žlice šećera
po želji papra u zrnu

Priprema:


Oprati patlidžane i papriku, papriku očistiti od sjemenki i sve narezati na kockice.

U lonac s hladnom vodom staviti ocat, sol, šećer, papar u zrnu i feferone. Kad voda zavrije, staviti na kockice narezane paprike i patlidžane da provrije.

Ovisno o veličini lonca, količina paprike i patlidžana će ohladiti ključalu vodu, a kad ponovno zavrije, nakon 2-3 minute, izvaditi patlidžane i papriku i staviti ih na stranu da se ohlade. Ovo ponavljati dok sve paprike i patlidžane ne prokuhate.

Na mašinu za meso (ili u multipraktiku) samljeti ohlađene paprike, patlidžane i feferone, staviti u posudu (najbolje plitku i široku), dodati ulje i kuhati dva sata na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje.

Umjesto u lonac, može se staviti i u pećnicu na 180°C, gdje se peče tri i pol sata, a svakih pola sata je potrebno izvaditi iz pećnice i promiješati.


recepti.hr

Magazin.hr

Showbiz

Web igrice

  • Monkey GO Happy 4
  • Toetrix
  • Santa in Trouble
  • Snow Angels
  • Free Jelly
  • Deadly Road Trip
  • Assassin's Greed
  • Sport Car Bubble
  • Super Blocks
  • 3 Slices 2