Proljetne rolade savršeno pašu ljeti

Svi znaju za famozne spring rolls, a ako ih se dosad niste usudili sami pripremiti doma, savjetujemo da probate, prema ovom jednostavnom, a ukusnom receptu.

22.7.2014.
11:33
VOYO logo

Rižine rezance preliti vrućom vodom i ostaviti sa strane da nabubre. Neposredno prije upotrebe ocijediti vodu.

Povrće narezati na kockice, pržiti prvo luk, pa dodati paprike i pirjati da omekšaju. Blago umutiti dva jaja i dodati u povrće, začiniti, te izmiješati da se sve poveže. Ako nemate zelenu papriku, dodajte nekoliko narezanih listova blitve, špinata, cikle ili zelenih dijelova luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kore narezati na kvadrate veličine 15x15 cm, uzimati po dvije, samo gornju premazati umućenim jajima. Na jedan kut staviti veliku jušnu žlicu smjese od povrća i jaja, po tome dodati nešto rezanaca i umotati prvo pokrivši nadjev onim kutem na kojem stoji, presavinuti obje bočne strane (lijevu i desnu) a onda blago zarolati do kraja. Tako raditi dok se ne potroši sav nadjev.

Rolice pržiti u dubljem zagrijanom ulju s obje strane dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu koricu. Ako se prži u širokoj tavi treba i više od 2 dcl ulja, neka je malo dublje da rolice bar dopola budu u ulju dok se prže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šampinjone očistiti, narezati na četvrtine one krupnije i na polovine sitnije i pržiti 10-ak minuta na malo ulja, posoliti i po želji dodati malo češnjaka. Poklopiti ih i čekati do serviranja.

Poslužiti uz zelenu ili neku drugu salatu po želji i sve preliti umakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: Coolinarika.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo