Šparoge s fužima

Ove su godine šparoge uranile, a s obzirom na veliku hranjivu vrijednost šteta ih je ne iskoristiti. Uz malo šunke, dobit ćete lagano i ukusno jelo za samo pola sata.

26.2.2014.
12:55
VOYO logo

Priprema:

U veliku posudu stavite vodu, posolite i stavite kuhati. (Ako kuhate za glavno jelo bit će vam dovoljno za 4-5 osoba, ako je to samo toplo predijelo dovoljno je za i 8 osoba). Kad voda zakuha ubacite kuhati fuže.

U međuvremenu u drugu posudu dodajte ulje i maslac, popržite lagano kuhanu šunku, ubacite svježe, blanširane ili zaleđene šparoge. Dodajte vegetu, papar i soli po potrebi. Dinstajte uz dodavanje vina i malo vode (ako je potrebno) dok šparoge ne omekšaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Probajte fuže, ako su kuhane, procijedite ih i vruće ubacite na mekane šparoge. Promiješajte, dodajte sir (po želji možete ubaciti i jedno vrhnje za kuhanje)

Promiješajte i servirajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posluživanje

Poslužite toplo uz ribani parmezan, kao toplo predjelo ili dodajte neku dobru salatu po vašem izboru pa može biti i glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo