Teleća jetrica u umaku od luka i jabuka

Image

Pržena teleća jetrica u umaku od luka i jabuka, jelo je koje pršti od raznih okusa. Uz takvo bogatstvo okusa poslužite njoke i salatu kao prilog.

17.4.2021.
16:49
VOYO logo

Sastojci za pripremu telećih jetrica u umaku:

600 g telećih jetra 500 g svježih njoka 300 g luka 250 ml mesne juhe 1 jabuka 80 g maslaca 1 žlica koncentrata rajčice 150 ml suhog crnog vina ekstra djevičansko maslinovo ulje sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema telećih jetrica u umaku: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-05-17.asx

Jabuku ogulimo i narežemo na kriške, luk ogulimo i narežemo na trakice, a jetrica narežemo na prutiće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavi ugrijemo polovicu maslaca, dodamo narezani luk, kriške jabuke, posolimo i pirjamo dok luk ne omekša. Zatim ulijemo mesnu juhu, i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.

Za to vrijeme, u tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo prutiće jetrica i pržimo sa svih strana. Nakon 5-6 minuta prženja dodamo koncentrat rajčice, ulijemo crno vino i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta, dok vino na pola ne ispari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom dodamo luk i jabuke, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 5-6 minuta.

Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. Kuhane njoke ocijedimo, stavimo u zdjelu, dodamo preostali omekšali maslac, promiješamo i stavimo na tanjure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored njoka stavite prženu jetricu, predlaže Crochef.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo