1992. - 2010.FOTO: Koja je hrvatska misica najljepša?

Iako mnogi smatraju da je izbor za Miss Hrvatske umro nakon oduzimanja krune Lejli Filipović, tada Šehović, ono je i dalje najvažniji izbor ljepote u našoj državi. S obzirom da su mnoge naše misice pale u zaborav, odlučili smo vas podsjetiti na ljepotice koje su predstavljale našu državu u svijetu.

FOTO: Koja je hrvatska misica najljepša?


 • FOTOGALERIJA!
Čast biti prva Miss Hrvatske, pripala je mladoj djevojci iz Rovinja Eleni Šuran. Nakon što je 1992. godine bila okrunjena tom laskavom titulom, Elena je počela voditi miran obiteljski život. Udala se za poznatog veslača Marka Banovića, brata popularnog Borisa Banovića a.k.a. Fashion Gurua, te odselila u Ameriku, gdje danas odgaja troje djece.

Još jedna ljepotica koja je proslavila Hrvatsku od njezina osnutka bila Splićanka Fani Čapalija koja je kratko vrijeme bila u braku s nogometašem Ivicom Mornarom. Nakon razvoda povukla se iz javnosti i vodila miran 'usamljenički' život. Na izboru za Miss svijeta lijepa je Fani odnijela titulu Miss Europe.

Branka Bebić, danas Krstulović 1994. godine naslijedila je titulu Fani Čapalije. Zelenooka ljepotica iz Metkovića nakon izbora za Miss ostvarila je i zavidnu manekensku karijeru. Nakon propalog braka s pjevačem Sandijem Cenovom, Branka se udala za poduzetnika Hrvoja Krstulovića s kojim danas ima dva sina. Kao i Fani i Branka je na svjetskom izboru bila okrunjena za Miss Europe.

Nakon Branke krunu je preuzela Anica Kovač, tada Martinović koja je na izboru za Miss Svijeta proglašena prvom pratiljom. Ta joj je titula otvorila vrata manekenstva u kojem je ostvarila zavidnu inozemnu karijeru. 2001. godine udala se za nogometaša Roberta Kovača s kojim ima troje djece, dvije kćeri i jednog sina.

Misica koja je ostvarila najveći uspjeh u svijetu modelinga je lijepa Umažanka Vanja Rupena. Nakon što je 1996. godine preuzela krunu od Anice Kovač, probila se na milansku modnu scenu, a danas budućim generacijama manekenki prenosi stečeno znanje i iskustvo.

1997. godine Hrvatsku je na izboru za Miss svijeta predstavljala Martina Novosel, danas Todorić. Nakon izbora lijepa je Martina brzo nestala sa scene i prepustila se bračnom životu i majčinskim obvezama. U braku je s Antom Todorićem s kojim ima dvoje djece.

Izbor za Miss Hrvatske 1998. godine u Opatiji bio je obilježen skandalom. Naime, te je godine Lejla Šehović, danas Filipović, bila okrunjena za Miss Hrvatske, no već idućeg dana oduzeta joj je kruna i dodijeljena prvoj pratilji Ivani Petković. Kako se lijepa Dubrovkinja Lejla nije željela odreći titule, odlučeno je da će te godine ipak Lejla predstavljati Hrvatsku na izboru za Miss svijeta, dok će iduće godine ta čast pripasti Ivani Petković, danas Čevra.

Kako smatraju neki poznavatelji modnog svijeta i vlasnici modnih agencija, nakon tog skandala, sve je nekako krenulo nizbrdo. Iako se naravno izbori i dalje održavaju, jako ih malo ljudi prati, a djevojke prolaze gotovo nezapaženo.

Tako je Andrea Ćupor koja je ponijela titulu Miss Hrvatske 2000. godine, postala poznata po vezi s nogometašem Ognjenom Vukojevićem. Krunu je dogodine predala Rajni Raguž, a ona lijepoj Nini Slamić, danas Gudeljević koja živi mirnim obiteljskim životom i ima troje djece.

Danas poznata manekenka Aleksandra Grdić titulu Miss Hrvatske odnijela je 2003. godine, a nju je naslijedila Ivana Žnidarić.

Maja Cvjetković, koja danas javnost zabavlja svojim ljubavnim životom i navodnom vezom s Davorom Šukerom,okrunjena je za Miss Hrvatske 2005. godine.

Iduće godine Hrvatska je dobila prvu misicu s kratkom kosom. Bila je to prelijepa Dalmatinka Ivana Ergić koja je svojom navodnom vezom s rukometašem Ivanom Balićem, podigla veliku medijsku prašinu.

Nakon Ivane Hrvatsku su na zboru za Miss svijeta redom predstavljale: Tatjana Jeremić, Josipa Kusić, Ivana Vasilj i Katarina Banić.

anketa

Koja je, prema vašem mišljenju, najljepša misica?


Neža Bogojević
13.02.2011.
 • još vijesti
 • FOTO: Koja je hrvatska misica najljepša?

web preporuke

Komentari

Showbiz

Web igrice

 • World Basketball Championship
 • Monkey GO Happy 4
 • Toetrix
 • Santa in Trouble
 • Snow Angels
 • Free Jelly
 • Deadly Road Trip
 • Assassin's Greed
 • Sport Car Bubble
 • Super Blocks