Oblikujte lice uz pomoć rumenila

Pravilno naneseno rumenilo može potpuno promijeniti vaše lice, ali isto tako ako nije dobro namazano može pokvariti cjelokupni dojam šminke. Uz to, dobro je znati i kakvo rumenilo najbolje odgovara vašem tipu kože.

Oblikujte lice uz pomoć rumenila

Upotrebljavajući tip rumenila koje vam najbolje odgovara, možete omekšati oblik vašega lica te ga učiniti svjetlijim i sjajnijim. Igrajući se bojama, rumenilima drugačije teksture i mazanja na različita mjesta na licu, rumenilo će vam dati oblik lica koji želite.Određeni tipovi kože vole određene teksture rumenila. Ako imate čistu kožu i želite svome licu dati prirodni, zdravi sjaj, upotrijebite rumenilo u gelu ili kremi. Vašu omiljenu boju rumenila u kremi možete lako miješati s drugim bojama, a također i s rumenilom u prahu.

Rumenila u prahu najbolja su za nečistu, odnosno masnu kožu lica, a lakše ih je nanositi na kožu koju ste prije napudrali običnim puderom.

Rumenilo u kuglicama vizualnim će kontrastom istaknuti vaše jagodice ili neki drugi izbočeni dio lica, ali ako ga stavite na neko udubljeno mjesto poput područja ispod očiju, potaknut ćete blijeđenje boje i dubinu.


Mnoge žene se boje sjajnih i čistih boja rumenila – bez razloga! Naime, boja koja u pakiranju izgleda prejaka ili preblistava može bez problema na vašoj koži izgledati prirodno i nježno. Jedino je pravilo da takvu boju nanesete pažljivo (dobro stopljena s kožom) i u maloj količini. Na taj će način vaši obrazi, ali i cijelo lice dobiti prekrasan sjaj (pogotovo ako izaberete rumenilo čiste roze boje).


Nanošenje različitih boja rumenila (vodoravne linije s lijeva na desno) na različite tonove kože od svijetle prema tamnoj (okomite linije). Da biste vidjeli kako bi određena boja izgledala na vašoj koži, izaberite ton kože najsličniji vašem i zatim gledajući od vrha slike nađite boju koja vas zanima.

Čiste, jake boje mogu, dapače, na licu izgledati mnogo prirodnije od rumenila koja u pakiranju izgledaju neutralno i prirodno – takve boje često u sebi imaju sivi pigment koji će koži oduzeti sjaj i dati nezanimljiv izgled. Zbog toga je rumenilo najbolje prvo isprobati na unutarnjoj strani podlaktice da vidite kako će izgledati na vašoj koži.

Dvije vjerojatno najpopularnije boje rumenila su roza i crvenosmeđa. Njihova je čar u tome što vrlo dobro odgovaraju i svijetloj i tamnoj puti. Također se mogu koristiti zajedno, a za večernji look, ako jednu od ovih boja koristite u kremi, dodajte malo rumenila u prahu za raskošniju boju.

Imajte na umu da kada nanosite rumenilo u prahu preko rumenila u kremi, zbog ulja u rumenilu u kremi drugo će rumenilo biti tamnije nego što bi bilo da ste ga nanijeli samoga. Zbog toga upotrijebite svijetliju nijansu osim ako baš želite da boja bude tamnija.

Gdje staviti rumenilo?

Okruglo, veće lice izgledat će uže ako rumenilo nanesete okomito po sredini obraza. Dobro razmažite da se stopi s kožom.Ako želite istaknuti lijepe jagodice ili samo ostaviti dojam da ih imate, nanesite rumenilo visoko na jagodice blizu očiju.Svježe, rumeno lice dobit ćete ako nanesete rumenilo u obliku kružića.Za sofisticirani košćatiji izgled rumenilo stavite ispod jagodica, ali ne prenisko.Ako imate dugo, usko lice, a želite da izgleda kraće, rumenilo nanesite vodoravno.Usko lice s velikim nosom izgledat će pravilnije ako rumenilo nanesete široko, dalje od nosa. Tako će veliki nos manje doći do izražaja.

Čime nanositi rumenilo?Rumenilo u kremi najbolje je nanijeti prstima ili spužvicom. Za rumenila u prahu koristite manju, ovalnu četkicu koja je sužena prema kraju. Pokreti s četkicom moraju biti glatki i uvijek u istom smjeru, a ne gore - dolje jer tako možete iziritirati kožu.

K. B.
IskonInternet
12.08.2004.
 • još vijesti
 • Oblikujte lice uz pomoć rumenila

web preporuke

Komentari

Web igrice

 • World Basketball Championship
 • Monkey GO Happy 4
 • Toetrix
 • Santa in Trouble
 • Snow Angels
 • Free Jelly
 • Deadly Road Trip
 • Assassin's Greed
 • Sport Car Bubble
 • Super Blocks