Kuharica / Crveni umak od tikvica - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Crveni umak od tikvica je kremasti umak s bogatim ukusom koji se izvrsno slaže uz različite vrste tjestenina. Ovaj umak je poseban jer sadrži i rajčice, češnjak i razne začine koji mu daju bogat okus.

9.4.2023.
14:09
Pixabay
VOYO logo

Isprobajte ovaj recept za crveni umak od tikvica i uživajte u bogatom okusu i kremastoj teksturi ovog jela.

Evo recepta za crveni umak od tikvica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 tikvice
  • 4 rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 50 ml soka od limuna
  • 40 g nasjeckanog peršina
  • 40 g nasjeckanog bosiljka
  • Sol i papar po ukusu

Prvo, operite tikvice i narežite ih na kockice. Rajčice isto operite i narežite na sitne kockice. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri i dodajte nasjeckani češnjak. Dinstajte dok ne omekša, otprilike 2-3 minute.

Dodajte narezane tikvice u tavu s češnjakom i pržite ih dok ne omekšaju. Nakon toga dodajte narezane rajčice i nastavite kuhati sve zajedno dok se tikvice i rajčice ne raspadnu. Začinite solju i paprom po ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su svi sastojci omekšali, prebacite ih u blender ili koristite štapni mikser kako biste dobili kremastu teksturu. Dodajte sok od limuna, nasjeckani peršin i bosiljak te miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

Crveni umak od tikvica može se poslužiti uz bilo koju vrstu tjestenine, ali najbolje se slaže uz tjesteninu poput špageta ili penne. Možete ga poslužiti kao preljev za tjesteninu ili kao umak za različite vrste mesa ili ribe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo