Kulinarstvo / Fini umaci za savršenstvo okusa pečene svinjetine

Image
Foto: Pixabay

Volite jesti pečenu svinjetinu te želite obogatiti okus pečene svinjetine pomoću umaka? Donosimo ukusne i fine umake za pečenu svinjetinu.

15.3.2023.
15:20
Pixabay
VOYO logo

Svinje su jedna od najčešće uzgajanih životinja u svijetu, a svinjetina je popularan izbor za mnoga jela. Uz dobar odabir začina i umaka, svinjetina može biti izvrsno jelo za obiteljska okupljanja i svečane prigode. Ova dva fina umaka za pečenu svinjetinu neće vas razočarati.

Sastojci potrebni da se pripremi umak sa medom i senfom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice senfa s medom
  • 40 ml pilećeg temeljca
  • 1 žličica octa
  • Sol i papar

Kada pripremate ovaj fini umak za pečenu svinjetinu najprije zagrijte med u posudi na srednjoj vatri dok ne postane tekuć. Dodajte senf s medom, pileći temeljac i ocat. Začinite sa soli i paprom prema želji. Pustite da umak zakuha i smanjite vatru. Kuhajte 5-10 minuta dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre i pustite da se ohladi prije posluživanja.

Sastojci potrebni da se pripremi umak od češnjaka i meda su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 60 grama majoneze
  • 40 ml jogurta jogurta
  • 3 češnja češnjaka, usitnjena
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica senfa
  • Sol i papar

Kada pripremate ovaj fini umak za pečenu svinjetinu najprije pomiješajte majonezu, jogurt, češnjak, med i senf u posudi. Začinite sa soli i paprom prema želji. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi u hladnjaku. Ovi umaci idealni su za posluživanje uz pečenu svinjetinu, ali se također mogu koristiti i uz druga mesna jela kao što su piletina ili puretina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo