Kulinarstvo / Jednostavna pita od jabuka i oraha - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Mislite da ne postoji savršeni jesenski desert? Ova jednostavna pita od jabuka i oraha kaže suprotno. Saznajte kako se priprema jednostavna pita od jabuka i oraha.

4.8.2023.
10:58
Pixabay
VOYO logo

Za razliku od drugih voćnih pita, kora od ove pite od jabuka i oraha se ne raskvasi zahvaljujući dodatku mljevenih oraha. Okus orašastih plodova dobro slaže s jabukama i čini izvrstan i poseban okus. Sastojci za jednostavnu pitu od jabuka i oraha su:

  • 4 do 5 velikih jabuka, oguljenih i narezanih na ploške
  • 1 žlica soka od limuna
  • 120 grama šećera
  • 60 grama smeđeg šećera
  • 120 grama nasjeckanih oraha
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 500 grama tijesta za pitu s duplim korama
  • 2 žlice maslaca

Kada pripremate ovaj recept za jednostavnu pitu od jabuka i oraha najprije u velikoj zdjeli pomiješajte jabuke s limunovim sokom. Zatim umiješajte šećere, orašaste plodove, cimet i muškatni oraščić. Neka nadjev za pitu od jabuka i oraha odstoji 15 minuta. Zatim obložite pleh za pitu s donjim tijestom te dodajte smjesu jabuka i pokapajte otopljenim maslacem. Razvaljajte preostalo tijesto da stane na vrh pite i stavite ga preko punjenja. Obrežite, zalijepite i zavrnite rubove te izrežite proreze na vrhu kako bi zrak mogao izlaziti. Rubove labavo prekrijte folijom. Pecite jednostavnu pitu od jabuka i oraha na 200°C 40-45 minuta ili dok korica ne postane smeđa. Jednostavna pita od jabuka već je gotova i spremna za posluživanje kada odstoji 10 minuta. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo