Kulinarstvo / Kako se priprema ukusan umak za njoke od vrhnja?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da možete napraviti ukusan obrok koristeći njoke i vrhnje za kuhanje? Donosimo ukusan recept za njoke u umaku od vrhnja.

6.3.2023.
15:31
Pixabay
VOYO logo

Vrhnje za kuhanje je mliječni proizvod koji se često koristi u kuhinji kao sastojak za razne umake i juhe. Ono se odlikuje visokim postotkom mliječne masti, što mu daje bogat i kremasti okus, te ga zbog toga koriste mnogi kuhari kako bi poboljšali teksturu i okus svojih jela.

Za pripremu umaka za njoke od vrhnja, potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g njoka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica maslaca
  • 1/2 glavice luka, sitno nasjeckanog
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žlica svježeg peršina, sitno nasjeckanog
  • Sol i papar po ukusu

Kada se priprema umak za njoke od vrhnja najprije u velikoj posudi zakuhajte vodu, dodajte sol i kuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Dok se njoki kuhaju, pripremite umak. Na srednje jakoj vatri rastopite maslac u tavi. Dodajte luk i češnjak, te dinstajte dok ne postanu mekani i staklasti.

U tavi dodajte vrhnje za kuhanje, te kuhajte dok se umak ne zgusne. Začinite solju i paprom po ukusu. Kada su njoki gotovi, ocijedite ih i dodajte u tavu s umakom. Dobro promiješajte sve sastojke dok se njoki ne prekriju umakom. Dodajte nasjeckani peršin i promiješajte umak još jednom prije posluživanja. Umak od vrhnja za kuhanje već je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo