Kuharica / Kako se pripremaju hladni umaci za meso?

Image
Foto: Pixabay

Tražite nekoliko recepata za hladne umake za meso? Ne morate tražiti dalje. Ovi hladni umaci za meso će vas oduševiti.

14.3.2023.
15:20
Pixabay
VOYO logo

Umak je tekuća smjesa koja se koristi kao prilog uz različita jela. Mogu biti vrući ili hladni, a različiti okusi i teksture mogu se postići kombiniranjem različitih sastojaka. Kada su u pitanju hladni umaci za meso, ova dva recepta izvrsno odgovaraju uz sve vrste mesa.

Sastojci potrebni da se pripremi hladni umak od kiselog vrhnja i češnjaka su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
  • Sol i papar

Kada pripremate ovaj hladni umak za meso najprije ogulite i usitnite češnjak. Pomiješajte kiselo vrhnje, češnjak i nasjeckani peršin. Začinite solju i paprom prema želji. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi u hladnjaku prije posluživanja uz meso po izboru.

Sastojci potrebni da se pripremi hladni umak od majoneze i senfa su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 100 g majoneze
  • 1 žlica senfa
  • 1 žličica limunovog soka
  • Sol i papar

Kada pripremate ovaj recept za hladni umak za meso najprije pomiješajte majonezu, senf i limunov sok u posudi. Začinite solju i paprom prema želji. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi u hladnjaku. Ovi hladni umaci za meso idealni su za posluživanje uz različita mesna jela kao što su pečena piletina, roštilj ili odresci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo