Jela s ribom / Kako se radi dobar umak od češnjaka za ribu?

Image
Foto: Pixabay

Umak od češnjaka odlična je kombinacija s ribom. Osim uz ribu, ovaj umak od češnjaka može se poslužiti i uz morske plodove, piletinu ili svinjetinu.

1.4.2023.
11:20
Pixabay
VOYO logo

Osim češnjaka, glavni sastojak ovog umaka je i maslac. Kad napravite ovaj umak od češnjaka, ukoliko ga ne mislite odmah koristiti, možete ga spremiti u hladnjak u hermetički zatvorenu posudu. Kad ga poželite koristiti samo ga malo zagrije.

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu umaka od češnjaka za ribu su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 8 žlica maslaca
  • 4 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 i pol žlica svježeg soka od limuna
  • 1 žlica nasjeckanih svježeg vlasca
  • 1 žlica nasjeckanih svježeg peršina
  • sol
  • papar

Upute za pripremu umaka od češnjaka za ribu:

Dodajte maslac u lonac na srednjoj vatri i miješajte dok se maslac ne otopi, a zatim smanjite vatru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umiješajte mljeveni češnjak i nastavite kuhati na laganoj vatri 1 do 2 minute ili dok ne osjetite miris češnjaka.

Dodajte limunov sok i začinsko bilje u maslac i miješajte da se sve sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umak od češnjaka maknite s vatre i poslužite uz ribu ili neko drugo meso po izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo