Kuharica / Kako se radi pire od bundeve kao prilog?

Image
Foto: Pixabay

Tražite nešto drugačiji prilog? Isprobajte recept za kremasti pire od bundeve, neodoljiv prilog za nepce koji će se svidjeti svima, a priprema je vrlo jednostavna.

17.3.2023.
12:18
Pixabay
VOYO logo

Pire od bundeve je jednostavan i ukusan prilog koji se priprema od kuhane bundeve koja se zatim pretvara u kremastu glatku teksturu.

Pire od bundeve sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • bundeva
  • 2 žlice maslaca
  • ½ žlice mlijeka
  • sol i papar prema vlastitom ukusu
  • muškatni oraščić po želji

Postupak kako pripremiti pire od bundeve kao prilog uz vaše jelo:

Prvo zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Dobro isperite bundevu i odstranite joj vrh. Prepržite ju na pola i žlicom uklonite sjemenke i stavite je u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Bundevu pecite oko 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite bundevu iz pećnice i pustite ju da se malo ohladi. Ogulite koru i stavite meso bundeve u zdjelu za miješanje.

Sada dodajte maslac, mlijeko, sol i papar i sve zajedno dobro izmiješajte sve dok se ne svi sastojci ne pretvore u kremastu glatku teksturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po želji dodajte i prstohvat muškatnog oraščića za još bogatiji okus. Pire od bundeve savršen je prilog uz sve vrste glavnog jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo