Jela s roštilja / Pastrva na roštilju u umaku od češnjaka i začinskog bilja

Image
Foto: Pixabay

Pastrva je izvrstan izbor ribe za ručak, a pastrva na roštilju je izvrstan način pripreme pastrve. Kako se priprema pastrva na roštilju?

17.4.2022.
13:17
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za pastrvu na roštilju poseban je upravo zbog svog umaka. Jednostavno ulje natopljeno češnjakom i biljem u kombinaciji s vinskim octom djeluje i kao tekućina za zalijevanje i kao umak za pastrvu na roštilju. Kako pripremiti pastrvu na roštilju?

Sastojci potrebni za pripremu pastrve na roštilju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • maslinovo ulje
  • češanj češnjak
  • 1/2 žličice sušene kadulje
  • 1/2 žličice sušenog ružmarina
  • vinski ocat
  • sol
  • papar
  • fileti pastrve

Kada se priprema pastrva na roštilju, najprije je potrebno zagrijati roštilj. Dok se roštilj zagrijava, pripremite umak za pastrvu na roštilju. U maloj posudi pomiješajte ulje, češnjak, kadulju i ružmarin. Kuhajte na umjereno laganoj vatri dok češnjak ne počne mirisati, oko 2 minute. Maknite s vatre i odmah umiješajte ocat, sol i papar.

Sada je na redu priprema pastrve na roštilju. Stavite filete pastrve u srednju staklenu i posolite ju. Dodajte polovicu smjese ulja i octa te premažite pastrvu sa svih strana. Pastrva na roštilju peče se kožom prema dolje dvije minute. Okrenite pastrvu na roštilju i pecite dok ne bude gotova, još oko 2 minute. Pastrva na roštilju je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo