Kuharica / Prhki keksi sa kakaom odlično se slažu uz šalicu toplog čaja

Image
Foto: Pixabay

Prhki keksi su ukusni, hrskavi i lako se mrve, stoga se nazivaju i mrvicama. Obično su maleni, okrugli ili ovalni, a često se dodaju razni dodaci poput čokolade ili cimeta kako bi se dobila različita aroma i okus.

1.3.2023.
15:57
Pixabay
VOYO logo

Recept za prhke kekse s kakaom je jednostavan i lako se može pripremiti u domaćoj kuhinji.

Prhki keksi sa kakaom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 225 grama maslaca sobne temperature
  • 100 grama šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 250 grama brašna
  • 50 grama kakaa
  • prstohvat soli

Kako se pripremaju prhki keksi s kakaom?

Prvo, zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. U velikoj posudi umutite maslac i šećer u prahu dok ne postanu kremasti. Dodajte ekstrakt vanilije i miješajte dok se sve ne sjedini. U posebnoj posudi prosijte brašno, kakao i sol, a zatim postupno dodajte u smjesu maslaca i šećera dok ne dobijete homogenu smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od smjese napravite male kuglice, a zatim ih pritisnite dlanom ili vilicom kako biste dobili oblik keksa. Keksi se trebaju nalaziti na limu za pečenje obloženom papirom za pečenje. Pecite kekse 12-15 minuta dok ne postanu hrskavi, a zatim ih ostavite da se ohlade na limu za pečenje prije nego što ih prenesete na rešetku za hlađenje.

Ovi prhki keksi sa kakaom su odličan izbor za posluživanje uz šalicu čaja ili kave, a možete ih pohraniti u limenu posudu za kekse do tjedan dana. Uživajte u ovom ukusnom i jednostavnom receptu za prhke kekse s kakaom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo