Glavno jelo / Punjeno carsko meso - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Obožavate jesti pečeno carsko meso? Zašto ne biste promijenili recept i pripremili punjeno carsko meso? Donosimo ukusan recept za punjeno carsko meso.

6.4.2023.
10:00
Pixabay
VOYO logo

Carsko meso je vrsta svinjskog mesa koja se dobiva iz leđnog dijela svinje. To je vrlo sočno i ukusno meso koje se lako priprema i obično se koristi za posebne prigode. Jedna od popularnih opcija za pripremu carskog mesa je punjeno carsko meso. Ovo jelo se sastoji od carskog mesa, nadjeva i povrća, a priprema se kao rolada.

Sastojci za punjeno carsko meso su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg carskog mesa
  • 200 g krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • 50 ml mlijeka
  • 1 luk (srednje veličine)
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica svježeg peršina
  • 1 mrkva
  • 1 crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar po želji

Kada pripremate punjeno carsko meso najprije u zdjelu stavite krušne mrvice. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja i mlijeko te ulijte smjesu preko krušnih mrvica. Dodajte svježi peršin, nasjeckani luk i češnjak te začine po želji. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu.

Na tanjuru ili dasci za rezanje mesa raširite carsko meso. Na carsko meso nanesite sloj nadjeva, a zatim rasporedite tanko narezano povrće. Pažljivo smotajte carsko meso u roladu, pritom pazeći da nadjev i povrće ne ispadnu. U posudu za pečenje stavite punjeno carsko meso i prelijte maslinovim uljem. Pecite punjeno carsko meso u pećnici na 180°C oko 45 minuta. Punjeno carsko meso već je gotovo i spremno za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo