Recept i priprema / Suhi kolačići s makom ukusni kolačići s nadjevom od maka

Image
Foto: Pixabay

Nekomplicirani i jednostavni kolačići koji će oduševiti vaša nepca. Donosimo recept za suhe kolačiće s makom.

9.3.2023.
15:05
Pixabay
VOYO logo

Suhi kolači praktični su zato što mogu stajati tijekom dužeg vremenskog perioda, a da se ne pokvare. Uz to, ukoliko se kvalitetno skladište, neće izgubiti niti na svježini, tako da ćete u omiljenim poslasticama moću uživati danima, ako ne i tjednima, bez straha od kvarenja.

Upravo su suhi kolačići s makom jedna od takvih slastica koja nije komplicirana za pripremu, a kvaliteta će im trajati duže nego što mislite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu neodoljivih suhih kolačića s makom trebate:

  • 150 g maslaca
  • 1 jaje
  • 250 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 žličica soka od limuna
  • 2-3 žlice maka

Omekšali maslac pomiješajte s jednim jajetom. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, prosijte te dodajte prstohvat soli. Sve te sastojke u posuditi kvalitetno sjedinite pa zamijesite glatko tijesto koje potom izvadite iz zdjele i još malo umijesite rukama. Dobiveno tijesto tanko razvaljajte između prozirne folije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mak rasporedite po tijestu pa preko pospite brašnom. Tijesto za suhe kolačiće s makom zarolajte i zamotajte u prozirnu foliju pa stavite na dva sata u hladnjak. Ohlađenu roladu narežite na ploške jednake debljine, otprilike veličine kolačića.

Suhe kolačiće s makom pecite 15 minuta na 170°C, odnosno dok ne poprime svijetlo smeđu boju. Nakon pečenja, kolačiće ostavite da se hlade, a vi pripremite glazuru na način da izmiješate šećer u prahu i limunov sok. Glazurom premažite kolačiće te pustite da se osuši. Uživajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo