Kulinarstvo / Svinjetina u umaku od rajčice odličan izbor za glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Tražite novi način pripreme svinjetine? Svinjetina u umaku od rajčice će vas oduševiti. Saznajte kako se priprema svinjetina u umaku od rajčice.

3.3.2023.
14:23
Pixabay
VOYO logo

Svinjetina je jedno od najčešće konzumiranih vrsta mesa u svijetu. Svinjetina je bogat izvor proteina, vitamina i minerala, a koristi se u mnogim kuhinjama za pripremu raznih jela. Jedan ukusan i jednostavan način pripreme svinjetine je svinjetina u umaku od rajčice.

Sastojci potrebni da se pripremi svinjetina u umaku od rajčice su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500g svinjskog mesa, narezanog na komade
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 veliki luk, nasjeckan
  • 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 konzerva sjeckane rajčice
  • 2 žlice koncentrata od rajčice
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 1 žličica sušenog origana
  • Sol i papar po želji

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak i pržite dok ne omekšaju, oko 3 minute. Dodajte komade svinjetine i pržite dok ne poprime smeđu boju, oko 5 minuta. Dodajte sjeckanu rajčicu, koncentrat od rajčice, bosiljak, origano, sol i papar. Promiješajte sve sastojke, smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri 20-30 minuta dok se meso ne skuha. Svinjetina u umaku od rajčice već je gotova. Poslužite svinjetinu u umaku od rajčice toplo uz prilog po želji, poput tjestenine ili kruha. Ovaj ukusan obrok je savršen za brzi i jednostavan ručak ili večeru, a možete ga prilagoditi svojim željama dodavanjem drugih začina ili povrća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo