Kulinarstvo / Kako se priprema svinjska kremenadla u pećnici?

Image
Foto: Shutterstock

U potrazi ste za jednostavnim receptom za nedjeljni ručak? Svinjska kremenadla u pećnici neće vas razočarati. Saznajte kako se priprema svinjska kremenadla u pećnici.

2.3.2023.
14:20
Shutterstock
VOYO logo

Svinjska kremenadla je popularan odrezak od svinjskog mesa koji se najčešće priprema pečen u pećnici ili na roštilju. Ova svinjska kremenadla ima bogat i intenzivan okus zahvaljujući senfu i začinima koji se koriste u pripremi.

Sastojci potrebni da se pripremi svinjska kremenadla u pećnici su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g mljevenog svinjskog mesa
  • 1 jaje
  • 1 luk, nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • 1/4 šalice mlijeka
  • 1/4 šalice kiselog vrhnja
  • 2 žlice maslinovog ulja

Prvo što trebate učiniti kada pripremate svinjsku kremenadlu u pećnici je zagrijati pećnicu na 200°C. U zdjeli pomiješajte mljeveno svinjsko meso, jaje, nasjeckani luk, nasjeckani češnjak, senf, peršin, sol i crni papar. Dobro izmiješajte smjesu. Zatim dodajte krušne mrvice, mlijeko i kiselo vrhnje u smjesu te dobro promiješajte.

Oblikujte smjesu u pravokutnik i stavite ga u posudu za pečenje namazanu maslinovim uljem. Pecite svinjsku kremenadlu u pećnici 30-40 minuta dok ne postane zlatno smeđa i kuhana. Izvadite svinjsku kremenadlu iz pećnice, ostavite da se malo ohladi, a zatim je narežite na kriške i poslužite uz omiljeni prilog. Svinjsku kremenadlu možete možete poslužiti uz rižu, povrće ili salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo