Kulinarstvo / Ukusna i jednostavna piletina s mrkvom za hranjiv obrok

Image
Foto: Pixabay

Piletina s mrkvom je klasična kombinacija koja nikada ne izlazi iz mode. Donosimo jednostavan recept za piletinu s mrkvom.

1.7.2023.
10:21
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za pirjanu piletinu s mrkvom i krumpirom spaja pečene pileće batake i mekano povrće u jednom jelu koje čini jednostavnu i hranjivu večeru. Kompletan obrok s proteinima, škrobom i povrćem priprema se u jednom loncu, što znači da nema puno nereda nakon večere.

Sastojci za piletinu s mrkvom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 pileća batka
  • sol i svježe mljeveni papar, po ukusu
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 glavica luka, sitno nasjeckana
  • 4 zlatna krumpira, izrezana na komade od 5 cm
  • 6 mrkvi, oguljenih i narezanih na ploške
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 žlica višenamjenskog brašna
  • 350 ml pilećeg temeljca
  • 60 ml bijelog vina
  • 2 žličice mljevenog svježeg timijana
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Kada pripremate piletinu s mrkvom najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Piletinu obilno začinite solju i paprom. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte piletinu i pecite dok ne porumeni, oko 4-6 minuta sa svake strane. Prebacite piletinu na tanjur. Dodajte luk u tavu i promiješajte. Dodajte krumpir i mrkvu. Pospite luk i mrkvu soli i paprom i pirjajte dok povrće ne počne smeđiti, oko 5 minuta. Dodajte brašno i promiješajte. Dodajte bijelo vino i kuhajte dok vino ne ispari.

Dodajte pileći temeljac i dimljenu papriku. Vratite piletinu u tavu i pustite da prokuha. Pokrijte posudu, stavite u pećnicu i pecite 40 minuta, odnosno dok se piletina i povrće ne ispeku. Umiješajte majčinu dušicu, kušajte i prilagodite začine. Pospite nasjeckanim peršinom, pa poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo