Zdrava hrana / Koje su najpoznatije vrste graha?

Image
Foto: Pixabay

Volite jesti grah i želite probati nove vrste graha? Ne morate tražiti dalje. Donosimo nekoliko popularnih vrsta graha i njihove najbolje namjene.

10.11.2022.
9:45
Pixabay
VOYO logo

Grah je jedna od glavnih namirnica svakog kuhara kod kuće. Ne samo da njihov blagi okus nadopunjuje asortiman začina, već je i grah pun zdravstvenih dobrobiti. Grah se svrstava u mahunarke, zajedno s graškom, mahunama i lećom. Grah obično raste u mahunama s više od jednog ploda unutra. Grah je bogat vlaknima i vitaminima B, koji pomažu u smanjenju kolesterola i šećera u krvi. No, koje vrste graha su najbolje za kućne recepte?

Crni grah je jedna od najpopularnijih vrsta graha u meksičkoj kuhinji. Crni grah je glatke teksture i blagog okusa. Crni grah također pomaže u smanjenju skoka šećera u krvi koji se javlja nakon jela. Ovu vrstu graha dodajte u salate, juhe, složence ili tacose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća vrsta graha je cannellini grah, odnosno bijeli talijanski grah. Ovaj grah krem ​​boje jedna je od najčešćih vrsta graha. Popularan su dodatak juhama, salatama i mnogim talijanskim jelima. Dobro zadržavaju oblik i mogu se lagano kuhati ili pasirati za izradu ukusnih popečaka.

Još jedna popularna vrsta graha je crveni grah. Ovaj grah poznat je po svojoj jarkoj crvenoj kori i bijeloj unutrašnjosti. Imaju blag okus i savršen su dodatak svakom receptu za čili. Crveni grah je prepun proteina, omega-3 masnih kiselina korisnih za srce i željeza. Ove tri vrste graha su osnovne vrste graha kojima svaki kuhar mora znati baratati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo