Brzinski ručak: Palačinke punjene puretinom, paprikom i rajčicom

Image
Foto: Instagram

Odlične za desert, ali i kao glavno jelo

7.9.2016.
11:33
Instagram
VOYO logo

Brzo gotove, slasne i punjive bilo čime, palačinke su zaista poslastica koju možemo jesti bilo kada. Ako ste u žurbi, smjesu napravite večer prije da si skratite vrijeme pripreme ove delicije u današnjoj slanoj varijanti.

Sastojci:

  • smjesa za palačinke
  • 1 crveni luk
  • 1 žuta paprika
  • 100 g purećih prsa
  • 1 rajčica
  • malo brašna
  • koncentrat rajčice
  • naribani sir po želji
  • bosiljak, čili, sol, papar

Priprema:

  1. Umutite smjesu za palačinke i ispecite količinu po želji. Na maslinovu ulju popržite sitno nasjeckani luk te mu dodajte nasjeckanu papriku i rajčicu.
  2. Podlijte vodom da luk i paprika omekšaju te kad voda ispari maknite ih iz tave. U istu tavu na malo maslinova ulja zapecite na kockice narezana pureća prsa.
  3. Kada dobiju zlaćanu boju, podlijte ih s malo vode da omekšaju. Nakon nekoliko minuta puretini dodajte povrće. Sve začinite po želji.
  4. Nadjev pobrašnite kako bi dobio na gustoći te počnite puniti palačinke. Zarolajte ih i stavite u posudu za pečenje.
  5. Prelijte ih koncentratom rajčice u koju ste dodali malo šećera, soli i papra te ribanim sirom.
  6. Pecite na 180 °C dok se sir ne rastopi i sve postane kompaktno. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo