Naučite kako skuhati savršeno jaje

Savršeno skuhano jaje za mnoge predstavlja kombinacija mekog i tvrdo kuhanog jaja, točnije, da žumanjak bude tekući kao kod meko kuhanog, a bjelanjak kao kod polutvrdo kuhanog jaja.

12.11.2014.
9:31
VOYO logo

Najbolji način kako skuhati jaje jest da ga ne kuhate. Problem je u tome što se bjelanjak kuha na nižoj temperaturi od žumanjka, pa kad kuhate jaja na tradicionalan način u kipućoj vodi, bjelanjak lako postane gumenast.

Umijeće savršeno kuhanog jaja lako je proučiti kroz znanost. Naime, ključ su vrijeme i temperatura. A evo kako to postići. Uzmite mali lonac sa staklenim poklopcem i pažljivo u njega smjestite svoja jaja. Napunite lonac vodom da točno pokrije jaja, ni milimetar više. Kad biste imali i samo centimetar vode, uspjeli biste postići isti rezultat, no trebali biste se poigrati s vremenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim poklopite lonac i upalite štednjak na najjače tako da zavrije voda.

Čim dođe do ključanja, maknite lonac sa štednjaka. Kad maknete lonac, ostavite poklopac i namjestite štopericu. Pazite da ne prođe ni više ni manje od šest minuta, i dobit ćete savršeno skuhano jaje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo