Pom - surinamska piletina

Inspirirani nizozemskim kuharima koji rade raznorazna i maštovita jela, odlučili smo se i mi isprobati nesvakidašnji specijalitet. Pom je surinamsko tradicionalno festivalsko jelo.

24.8.2012.
9:32
VOYO logo

Upute:

Na malo maslinovog ulja prepržite piletinu. Kad promijeni boju, dodajte sol, papar i curry te promiješajte. Zatim piletini dodajte slaninu, rajčicu, luk i peršin, dobro promiješajte i tako kuhajte na laganoj vatri dok gotovo sav sok od rajčice ne ispari, povremeno miješajući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad sok od rajčice ispari, dodajte pileći temeljac te kuhajte povremeno miješajući dok gotovo sva tekućina ne ispari. Sve skupa će Vam za pripremu piletine trebati otprilike pola sata.

Krumpir ogulite i naribajte, prelijte ga sokom od naranče i limete te pošećerite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 220°C.

U vatrostalnu zdjelu stavite pola naribanog krumpira, zatim smjesu od piletine, te na to preostali krumpir. Po vrhu pospite krušnim mrvicama te stavite peći, otprilike 15-20 minuta (odnosno dok se krumpir ne zapeče).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slast!

http://www.slatkirecepti.com/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo