USPIJEVA SVAKI PUT / Imamo recept za najbolju marinadu za piletinu: 'Bit će ekstra sočna i zlatno-smeđa'

Image
Foto: Shutterstock

Kenji preporučuje mariniranje piletine obložene majonezom najmanje četiri sata ili do 24 sata prije kuhanja

11.4.2024.
13:52
Shutterstock
VOYO logo

Piletina se često nalazi na obiteljskim jelovnicima tijekom tjedna. No, mnoge domaćice muku muče kako da ostane sočna i mekana. Profesionalni kuhar J. Kenji López-Alt na Instagramu je otkrio svoj tajni sastojak za savršenu marinadu za najbolju piletinu, javlja Yahoo News.

On, naime, piletinu premaže marinadom kojoj je dodao majonezu. Koristite omjer gotovo jednakih dijelova majoneze i marinade. Na primjer, ako koristite četvrtinu šalice teriyaki umaka, dodajte otprilike trećinu šalice majoneze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZA PRSTE POLIZATI /

Pileća prsa bit će sočna i mekana svaki put uz ova dva jednostavna trika: 'Savršena su!'

Image
ZA PRSTE POLIZATI /

Pileća prsa bit će sočna i mekana svaki put uz ova dva jednostavna trika: 'Savršena su!'

"Taj omjer bit će odličan s gotovo svakom marinadom… Možete koristiti pesto, salsa verde, kupovni umak za roštilj itd., sve s jednakim uspjehom", kazao je kuhar.

Kenji preporučuje mariniranje piletine obložene majonezom najmanje četiri sata ili do 24 sata prije kuhanja. Iako u svom receptu koristi pileće filete, možete koristiti bilo koji komad peradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kenji je otkrio da dodavanje malo majoneze marinadi puno pomaže u smislu okusa i teksture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri prednosti marinade s majonezom

  1. Marinada neće skliznuti s piletine. Ona je kremasta i gusta jer je emulgirana. Dakle, kada je dodate u marinadu, to pomaže da se marinada zalijepi za površinu piletine, umjesto da odmah sklizne. Također, pošto majoneza temeljito oblaže piletinu, sprječava da marinada odmah izgori kad se zagrije.

2. Dobit ćete zlatno-smeđu i sočnu piletinu, jer proteini jaja u majonezi potiču tamnjenje vanjske strane piletine dok zadržavaju vlagu unutra.

3. Najbolje od svega, piletina neće imati okus majoneze, jer ona marinadi daje aromatičniji okus te malo svjetliju boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Paket jaja kao kila piletine, mogla bi biti najskuplja u Europi: 'Ako bude sve poskupljivali, ne možemo ni mi ostati na istoj cijeni'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo