SAVRŠENI DESERT / Recept za najdivniju proljetnu tortu od jabuke i limuna: Sočna je i gotova za 30 minuta

Image
Foto: Shutterstock

Torta od jabuke i limuna savršen je desert te je odlična za proljetno i toplije vrijeme, vrlo je laka za napraviti

13.4.2024.
13:07
Shutterstock
VOYO logo

Slavna kuharica i slastičarka Mary Berry za Express otkrila je svoj recept za tortu od jabuke i limuna. Radi se o laganoj i sočnoj poslastici koja spaja dva osvježavajuća okusa.

Torta od jabuke i limuna savršen je desert te je odlična za proljetno i toplije vrijeme. Vrlo je laka za napraviti, jer je gotova za 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripravu ove torte potrebna su vam dva okrugla kalupa čije se dno može ukloniti promjera oko 20 centimetara.

Image
NAJBOLJI RECEPT! /

Pijana čokoladna torta desert je za pamćenje: Slasna je i kremasta, no nije za djecu

Image
NAJBOLJI RECEPT! /

Pijana čokoladna torta desert je za pamćenje: Slasna je i kremasta, no nije za djecu

Sastojci:

Za biskvit:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 225 g maslaca, plus dodatak za podmazivanje kalupa,
  • 225 g šećera,
  • 225 g glatkog brašna,
  • 1 žličica praška za pecivo,
Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

Torta od jabuke i limuna savršen je desert te je odlična za proljetno i toplije vrijeme, vrlo je laka za napraviti.

  • 4 velika jaja, istučena,
  • 2 jabuke, oguljene, očišćene od jezgre i naribane,
  • šećer u prahu za posipanje.

Za nadjev od limuna:

  • 150 ml slatkog vrhnja,
  • 3 žlice lemon curda (kreme od limuna). Umjesto ovog sastojka možete staviti aromu limuna ili par žličica zaslađenog soka od limuna.

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Namastite maslacem dva kalupa za tortu, a dno obložite papirom za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve sastojke za biskvit, osim jabuke i šećera u prahu, stavite u veliku zdjelu i tucite električnom miješalicom dok se ne sjedine. Ubacite naribanu jabuku, a potom smjesu podijelite u dva kalupa.

Pecite biskvite u pećnici 25 do 30 minuta dok ne porumeni i dobro se digne. Ostavite biskvite da se ohlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu napravite nadjev od limuna. U zdjeli izmiksajte vrhnje, pa lagano umiješajte kremu ili aromu od limuna.

Biskvite izvadite iz kalupa i skinite papir za pečenje. Površinu jednog od biskvita premažite nadjevom od limuna. Stavite drugi na vrh i pospite šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Legendarni Kurt Cobain patio je od depresije davno prije slave, a sramio se razvoda roditelja

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo