Priprema teletine: Sočna teletina u umaku od graška

Image

Teletina je meso koje je vrlo lako probavljivo upravo jer sadrži visokokvalitetne proteine, lagana je i ukusna. Osim pečene probajte ju uz fini umak od graška uz dodatak vina i rajčice.

22.4.2021.
13:26
VOYO logo

Sastojci za pripremu teletine:

600 g teletine (od potkoljenice ili prsa) 500 g oguljenih rajčica ili pelata ulje 2 češnja češnjaka 1 luk sol, papar 10 ml crnog vina 300 g graška

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema teletine:

Meso operite, očistite od masnoća i narežite na manje komadiće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luk i češnjak usitnite i popržite na ulju, dodajte meso, posolite i prepržite s obje strane.

Ulijte vino i kuhajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari, pa dodajte usitnjene rajčice. Po potrebi dodajte malo vode ili jušnog temeljca jer tekućina ne smije ispariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte papra po ukusu i kuhajte na laganoj vatri sat vremena da meso omekša.

Nakon sata, dodajte grašak koji je potrebno staviti otopljenog ako koristite smrznuti i sve dobro promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustite neka lagano kuha dok se umak ne zgusne.

Poslužite uz pire krumpir i salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo