Tjestenina s umakom od pistacija

Kuhari Frank Falcinelli i Frank Castronovo su poznati po pripremanju iznimno ukusnih, a ujedno i nevjerojatnih jednostavnih jela. Ovaj umak ima ključni sastojak koji ga čini iznimnim.

21.3.2013.
13:34
VOYO logo

Za pripremu ovog jela potrebno vam je svega pola sata.

Sameljite pistacije. Dodajte maslinovo ulje, metvicu i češnjak, promiješajte da se svi sastojci prožmu. Prebacite u posudu, umiješajte pola šalice parmezana i mladog luka te posolite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lonac posoljene kipuće vode stavite tjesteninu dok ne bude 'al dente'. Ocijedite, ali pola šalice te vode sačuvajte. Vratite tjesteninu u lonac i prelijte sačuvanom vodom iz šalice i umakom.

Prokuhajte kratko na laganoj vatri, a tjesteninu nemojte miješati već je protresite u loncu sve dok ne bude prekrivena umakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, po želji možete dodati parmezan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo