Uvijek bacate onaj proklijali krumpir jer mislite da ne valja? Znanstvenici tvrde da je to nepotrebno, a evo i zašto

Image
Foto: thinkstock

Nema ga smisla bacati, jer s njim je apsolutno sve u redu

2.1.2018.
11:00
thinkstock
VOYO logo

Sigurno vam se često puta dogodilo da vam krumpir dugo stoji u smočnici, pa proklije, a vi ga onda često bacate jer mislite da nije dobar i zdrav za jelo. No, znanstvenici s britanskog Sveučilišta Lincoln tvrde kako je takav krumpir i više nego dobar za konzumaciju te da ga ne bismo trebali bacati, piše Daily Mail.

Umjesto da ih odmah zafitiljite u smeće, jednostavno nožem odstranite proklijale dijelove na krumpiru i on će imati isti okus kakav ima i kad tih dijelova nema. A s obzirom da postoji čak 50 posto šanse da će krumpir proklijati već tjedan dana nakon što ste ga nabavili, bila bi stvarno ogromna šteta sav takav krumpir bacati u smeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo odstranite proklijale dijelove i sasvim je okej za konzumaciju

Image
Foto: NatalieMaynor / flickr

"U Velikoj Britaniji krumpir je namirnica koja se, odmah nakon kruha, najviše baca, a najčešći je razlog upravo taj što krumpir proklije", objasnio je za Daily Mail znanstvenik Chris Bishop te dodao kako to ne mora biti slučaj, kako u Britaniji, tako i u drugim zemljama. Taj 'pokvareni' dio koji ne mislite pojesti jednostavno odstranite, a ostatak krumpira možete sasvim normalno pojesti jer je s njim apsolutno sve u redu. I to nam je svima dosta dobra lekcija!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo