Garavice protiv žgaravice

Tamnija, jače pržena kava manje uzrujava želudac od one svjetlije

3.10.2012.
13:16
VOYO logo

Volite prvu jutarnju kavu, ali ne volite žgaravicu? Bitna je mješavina: tamnija, jače pržena kava manje uzrujava želudac od one svjetlije, otkriva novo istraživanje iz Njemačke. Kad su znanstvenici stanice želuca umočili u običnu kavu i potom u tamniju mješavinu, otkrili su da tamnije vrste manje potiču stanice na otpuštanje želučane kiseline. Znanstvenici misle da blokiranje želučane kiseline potječe od N-metil-piridina, spoja u kavi koncentracija kojeg raste s prženjem. Držite se talijanskih i francuskih mješavina koje su pune tog spoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo