jednostavni recepti / Ljetni popečci od krumpira, tikvica i tune koje će svi obožavati

Image
Foto: Thinkstock

Ovi popečci su jednostavni za napraviti - ukusni zalogaji koji će i najmlađi voljeti, ali su i fantastični kao dodatak većem obroku poput mesa i salate. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte nove recepte

22.7.2019.
12:10
Thinkstock
VOYO logo


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popečci od tune

Sastojci:

  • 200 grama konzervirane tune
  • 1 sitno sjeckani luk
  • 1 sitno sjeckani mladi luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 čajna žličica soka od limuna
  • 1 jaje
  • sol
  • papar
  • 2 žlice brašna

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/fca4ce22f8c32c0767329ec6216d26b1_view_article_new.jpg?v=23

Priprema: 

1. Pomiješajte iscijeđenu tunu, luk, mladi luk, češnjak, sok od limuna i jaje u zdjeli.

2. Dodajte sol, papar, začine i brašno.

3. Oblikujte popečke i na vrućem ulju pecite ih 4 minute sa svake strane. 

4. Poslužite ih tople.

Dobar tek!

Popečci od tikvice i tune

Sastojci:

  • 200 grama iscijeđene tune iz konzerve
  • 4 srednje tikvice
  • 2 velika jaja
  • 1/2 šalice naribanog parmezana
  • 3 žlice majoneze
  • sol 
  • 3/4 šalice brašna
  • 2 nasjeckana mlada luka ili luk
  • ulje

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/5fc228caeb1f33256d3495ccd6ec64e5_view_article_new.jpg?v=20

Priprema:  

1. Posolite naribane tikvice, a zatim i pričekajte desetak minuta i iscijedite višak tekućine.

2. Zatim u velikoj zdjeli pomiješajte tikvice, tunu, jaja, parmezan, majonezu i začine. Dobro promiješajte kako biste razbili tunu na sitnije komadiće. Na kraju dodajte brašno kako bi se smjesa povezala. 

3. U velikoj tavi zagrijete ulje i popečke stavljajte s žlicom, a zatim ih malo izravnajte. Pržite 4-5 minuta sa svake strane dok ne porumene.

4. Poslužite toplo ili hladno s umakom od grčkog jogurta, češnjaka i papra.

Dobar tek!

Popečci od krumpira

Sastojci:

  • 2 srednje naribana krumpira
  • 1 1/2 žlica brašna
  • sol
  • jaje
  • 4 žlice ulja
  • 1 srednje naribani luk
  • 1 žličica sitno sjeckane mente
  • crni papar

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/f5b6b88fe98425782e46eb16cc0ab336_view_article_new.jpg?v=22

Priprema:

1. Pomiješajte luk, jaje i krumpire, a zatim dodajte brašno i začine.

2. Zagrijete ulje na srednjoj vatri i smjesu stavljate s žlicom. 

3. Pecite popečke s obje stane dok ne budu zlatno-smeđe boje.

4. Poslužite toplo uz umak po izboru.

Dobar tek!

Popečci od tikvica, mrkve i luka

Sastojci:

  • 2 šalice naribanih tikvica
  • 2 šalice naribane mrkve
  • 2 režnja češnjaka (sitno nasjeckan)
  • 2/3 šalice brašna
  • 2 velika jaja
  • 1/3 šalice mladog ili običnog luka
  • 2 žlice maslinovog ulja

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/8b709548782240a5351a950d13519d4d_view_article_new.jpg?v=23

Priprema: 

1. Posolite naribane tikvice, a zatim pričekajte desetak minuta i iscijedite višak tekućine.

2. U velikoj zdjeli pomiješajte tikvice, mrkvu, češnjak, jaja, luk, brašno i začine. Smjesa treba biti ravnomjerna.

3. Zagrijte ulje na srednje visokoj temperaturi i popečke u tavu stavljajte s žlicom. Malo ih pritisnite i pecite ih 3-4 minute sa svake strane. 

Dobar tek!

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo