20 GODINA KRVI, ZNOJA I SUZA: / Za ovog svjetskog prvaka nikad niste culi!

Stuart Bingham je novi prvaka svijeta u snookeru. Potpuni autsajder je sokirao elitu i Sheffieldu stigao do najveceg uspjeha u svojoj karijeri. Veteran koji nikad je samo jednom prosao 2.

5.5.2015.
10:19
VOYO logo

Kladionice mu nisu davale gotovo nikakve sanse za pobjedu, ako se itko kladio na njega, postao je bogaat. Stuart je bio uvijek dobar, pri vrhu, ali nikad dovoljno kvalitetan da stigne na sam snookerski vrh.

"Na turnirima pred SP sam bio u dva polufinala, znao sam da sam u dobroj formi, ali da cu dobiti Shauna Murphyja u finalu, to je bilo iznad svih mojih ocekivanja", rekao je Bingham koji je u dvoboju za prvaka slavio s 18:15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodio je Bingham u 'frameovima' s 14:11, cinilo se da ce mnogo lakse doci do trona, ali onda je nekoliko puta grubo kiksao i Murphy je stigao na 15:15. Kljucni je bio sljedece 'frame', koji je trajao vise od sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je izjednacio, mislio sam da sam gotov, da cu se raspasti, ali uspio sam se nekako smiriti. Ovo mi znaci sve. Profesionalac sam 20 godina, bilo je to 20 godina krvi, znoja i suza na putovanjima po svijetu. Igranja kvalifikacija po raznim zabitima...Cijelu karijeru me podrzavala obitelj i prijatelji i zahvalan sam im na svemu", odusevljen je bio Bingham koji je tek drugi put prosao prvo kolo na SP-u.

Profesionalac i jest od 1995. godine, ali do 2011. nije osvojio nijedan veci turnir i zato nagrada od 300.000 funti (oko 3 milijuna kuna) je stigla u prave ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je odlicna vecer, koja bas i nije zavrsila kako sam se nadao i zelio. Bio sam spreman, dao sam sve od sebe, ali bilo je sudeno da Stuart osvoji naslov. Mislim da ne postoji igrac koji ga vise zasluzuje od njega", priznao je porazeni u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo