FOTO: / Cijele godine je na dijeti, a kako samo izgleda!

Pero Tomas iz Koprivnice najuspješniji je juniorski hrvatski bodybuilder, svjetski prvak u kategoriji 'Extreme Body' te prvi Hrvat koji je ponio naslov Mr. Universe.

12.12.2011.
17:55
VOYO logo

22-godišnji Pero Tomas je medicinski tehničar zaposlen je u koprivničkoj Općoj bolnici, ali u slobodno vrijeme je zvijezda bodybuildinga. Ljubav za ovim sportom javila se kod Tomasa vrlo rano, još u osnovjoj školi, a ove su se godine sav trud i višegodišnja odricanja napokon isplatila.

Sa strogom dijetom i pripremama krenuo je već 1. ožujka, a prvi svjetski uspjeh napravio je u lipnju ove godine na NABBA 'World Championship-u' na Malti, gdje postaje viceprvak svijeta. Bez prekida dijete i teških treninga, ovu jesen nastavlja sa osvajanjima i to na WFF 'World Championship-u' u austrijskom Grazu, gdje osvaja naslov svjetskog prvaka u juniorskoj kategoriji 'Extreme Body'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tjedan dana poslije, Tomas odlazi na najprestižnije bodybuilding natjecanje na svijetu (ne računajući SAD), NABBA 'Mr. Universe' koje se već tradicionalno održava u Engleskoj, Southportu, prenosi njegova intenet stranica. Tamo Pero dolazi do svog najvećeg sportskog uspjeha i priznanja - postaje prvi Hrvat Mr. Universe. Ponesen tom pobjedom Pero u Kopru na svjetskom prvenstvu IBFF federacije potvrđuje uvjerljivu juniorsku dominaciju, dok u seniorima čak osvaja svjetsku broncu.

I sve to nije došlo bez odricanja. U zadnjih 8 godina koliko vježba, samo u dva navrata po tjedan dana nije trenirao. U prvom slučaju, razlog je bila bolest, a u drugom se jednotjedni izostanak dogodio zbog pretreniranosti. Neki bi to nazvali ludošću, ovisnošću ili čak glupošću, dok on to naziva kvalitetnim radom i jedinim ključem za uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo