BOKSAČKI MEČ KAKAV ĆE SE JOŠ DUGO PAMTITI: / Bellew nokautirao Hayea, razornim udarcima izbacio ga iz ringa!

Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS

Engleski boksač Tony Bellew (34 godine; 29-2-1, 19 KO) pobijedio je u spektakularnom meču teške kategorije u londonskoj O2 Areni sunarodnjaka Davidea Hayea (36; (28-3, 26 KO) prekidom u 11. rundi.

5.3.2017.
8:27
AFP, JUSTIN TALLIS
VOYO logo

Boksački svijet u subotu navečer svjedočio je meču za pamćenje, bitci za Britaniji, okršaju boksačkih divova koji se ne boje primiti udarac, a svim silama ga žele dati. Bivši svjetski prvak i veliki favorit Haye doživio je težak poraz, iako je dominirao u prvih pet rundi, ali je u šestoj rundi u žestokoj izmjeni udaraca uzdrman, a čini se da je obnovio i ozljedu Ahilove tetive. Bellew je tek u 11. rundi uspio serijom udaraca izbaciti Hayea iz ringa, a dvoboj je završen bacanjem ručnika iz kuta negdašnjeg svjetskog prvaka.

Bellewu je to 30. pobjeda u 32. meču u karijeri

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

BOKSAČKI MEČ ZA POVIJEST: Bellew nokautirao Hayea i doslovno ga izbacio iz ringa!

Image

BOKSAČKI MEČ ZA POVIJEST: Bellew nokautirao Hayea i doslovno ga izbacio iz ringa!

Bellewu je to 30. pobjeda u 32. meču u karijeri, dok je Haye u svom 31. dvoboju pretrpio treći poraz. Haye je izgubio poznati dvoboj za naslov svjetskog prvaka od Vladimira Klička 2011. godine, a prije pet godina se povukao iz profesionalnog boksa. Ovo mu je bila treća borba nakon povratka. No, idemo redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ring ušao iz niže kategorije i kao pet kila lakši

Bellew, inače nositelj svjetskog WBC pojasa u lakoteškoj kategoriji, u borbu s Hayem ušao je iz niže kategorije i kao pet kila lakši (96 kilograma naprema 101 Hayea). Bio je potpuni autsajder kladionice, a mnogi mu nisu davali prevelike šanse u odnosu na Hayea koji je ipak renomiraniji borac. No, boks je po tko zna koji puta ponudio onu svoju neizvjesnost i intrigu s dozom iznenađenja.

Očekivalo se kako će Haye na temelju svoje snage, mišića i iskustva riješiti meč ranim nokautom, ali je brzo postalo jasno da taj film nećemo gledati. Nego neki drugi. S Bellewom u glavnoj ulozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haye snažno krenuo u prvu rundu i tražio nokaut

Haye je snažno krenuo u prvu rundu i tražio nokaut, no Bellew je preživio nalet i smireno kontrolirao akciju do čevrte runde, kad ga je Haye uzdrmao svojom najboljom kombinacijom. Ugledni britanski Guardian piše kako u ovom meču ulog nije bio pojas prvaka, ali bilo je jako puno novaca i ono što je najbitnije - ponos! Upravo za ponos su se nemilosrdno Bellew i Haye tukli i tako boksačkim fanovima u OS Areni u Londonu ponudili poslasticu koju će još dugo pamtiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno su fanovi mogli uživati u šestoj rundi. U toj napetoj i bizarnoj rundi, koja je zorni prikaz cijelog meča, prvo se okliznuo Bellew, potom je Haye ozlijedio gležanj (vjerojatnije Ahilovu tetivu), popio nekoliko jakih udaraca, dvaput pao (bez nokauta) i naposljetku preživio odbrojavanje pred kraj runde na opće oduševljenje sviju u Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haye pokazao veliku hrabrost, izdržljivost, utreniranost, odličnu kondiciju

Haye je u daljem tijeku borbe pokazao veliku hrabrost, izdržljivost, utreniranost i odličnu kondiciju. Dobivao je udarce, nije se predavao. Preživio je tako i sedmu ruku, preživio je teturajući i osmu, publika je bila u transu, iščekivala nokaut Bellewa, ali dobila je suprotno.

Haye je možda čak i dobio devetu rundu. Deseta je bila prijelomna runda za Hayea. Umor ga je uhvatio, jedva je disao, da bi ga napokon kratkom kombinacijom u 11. rundi Bellew doslovno nokautirao izvan ringa. Čak ni tada se Haye se nije predao, nego se vratio u ring, ali su u njegovom kutu vidjeli dovoljno i bacili ručnik da ga poštede daljnje agonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Osjećao sam se kao Rocky u filmu. Ovaj tip ima lavlje srce'

Borba je bila gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon meča, čiji je uvod bio obilježen uvredama i teškim riječima ("Neka Bellew uživa u posljednjim danima“) Haye je džentlmenski priznao suparniku da je bio bolji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećao sam se kao Rocky u filmu. Ovaj tip ima lavlje srce. Nisam ovako nešto očekivao. Bio je bolji boksač večeras", kazao je Hayea nakon borbe čije riječi prenosi britanski tabloid The Sun.

'Htio bih Deontay Wildera, brončanog bombardera'

Bellew, inače boksač koji je glumio lika Pretty“ Ricky Conlana u posljednoj filmskoj epizodi Rockyja pod nazivom Creed", kazao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam ga htio pobijediti. On je briljantan boksač. Imam jako puno respekta za njega. Koga bi sljedećeg htio? Htio bih Deontay Wildera, "brončanog bombardera". On je tak kojeg želim", dao je do znanja Bellew.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo