BORAC UMALO PREMINUO U KAVEZU: / Horor u Brazilu zgrozio javnost; 'Ovo je jedna od najbolesnijih stvari koje sam vidio'

Image
Foto: Screenshot: Twitter

'Costa je zamalo preminuo u kavezu zbog katastrofalnog suđenja Emersona Pereire Saeza'

22.8.2018.
18:29
Screenshot: Twitter
VOYO logo

"Da je MMA opasan sport, to već odavno znamo. Dvije osobe u bitci punoj kontakta, s udarcima koljenom, laktovima, šakom, opasnost za opasnosti. Da, to je sport provjere i ravnoteže.

Istina, borci imaju pravila koja slijede u kavezu, suci su tamo kako bi se osiguralo da se ta pravila provode, i da borci budu na sigurnom. Korneri gledaju akciju, nadamo se spremni da se uklope ako sudac ne uspije obaviti svoj posao. I razna regulatorna tijela trebala bi osigurati da se borci, njihovi uglovi i suci sve drže do određenih standarda obuke i vještina. Bez obzira na to funkcionira li ili ne bilo koji od njih, dogodi se nešto nepredvidivo, drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UFC-OVCI SE NASLAĐUJU BRUTALNIM PORAZOM MCGREGOROVOG NASLJEDNIKA: ‘Zašto netko ne probudi dečkića?’

Skoro vidjeli tragediju

I na nedavnom regionalnom MMA događaju u Brazilu, vidjeli smo scenu s gotovo tragičnim posljedicama", tako počinje priču jedan od najuglednijih svjetskih borilačkih portala BlodyElbow o situaciji viđenoj u Brazil. Kada je Melquizael Costa ušla u kavez protiv Rafaela Barbosa, za Demolidor Fight pojas prvaka u lakoj kategoriji prije četiri dana, bio je relativno nepoznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, našao je trenutak u središtu pažnje, kao žrtva šokantnog trenutka pogreške sudaca. Samo sudac Emerson Pereira Saez nije prepoznao tu činjenicu punih 90 sekundi, dok je Costa ležao bez svijesti na podu, njegov mozak u očajnoj potrebi za krvi i kisikom. Melquizael Costa je zamalo preminuo u oktogonu zbog katastrofalnog suđenja Emersona Pereire Saeza, pišu Amerikanci.

U trećoj i posljednjoj rundi borbe Barbosa je uhvatio Costu u tzv. poziciju "anaconda choke", odnosno omotao mu je ruku oko vrata i krenuo ga gušiti. "Koprcali" su se na tlu 20-ak sekundi prije nego što je Costa izgubio svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barbosa signalizirao sucu da je 'out'

Barbosa je to osjetio, odmah je signalizirao sucu da je out, no sudac nije reagirao, već je čekao čak 90 sekundi! Da, dobro ste pročitali, u trenutku kad se čovjek bori za kisikom, tebi netko da još trpiš 90 sekundi. Tijekom tih 90 sekundi Costa nije micao ruke, ali je u nekoliko navrata pružao otpor nogama. Kako je objasnio nakon što je izašao iz bolnice, to su bili "napadaji u stanju bez svijesti". Pogledajte kako je to izgledalo...

Jedan od najpoznatijih MMA sudaca na svijetu John McCarthy komentirao je viđeno na svom profilu na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedna od najbolesnijih stvari koje sam vidio u MMA-u. Sudac nije imao pojma što radi i mogao je uzrokovati smrt mladog borca. Trebao je prekinuti borbu čim mu je Barbosa rekao da je Costa u nesvijesti. Ako ulazite u ring ili kavez da sudite neki borilački sport, morate je**no biti svjesni što radite i gdje gledate jer u suprotnom ljudi mogu umrijeti", zaključio je McCarthy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo