DAVID PROTIV GOLIJATA: / Hrabri Japanac ušao u ring s američkim divom težim od sebe vrtoglavih 200 kilograma

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Jedna od najkontroverznijih MMA borbi u povijesti bila je ona iz 1998.

11.4.2017.
13:51
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Borilački svijet ponovno se prisjeća okršaja koji je okarakteriziran kao obračun Davida i Golijata. I bio je. U pravom smislu te riječi. Ako se uzme u obzir veličina ova dva borca. Yarborough je bio na glasu kao najteži sportaš u povijesti sa 276 kilograma, dok je Japanac bio lakši točno 200 kilograma.

UKRAJINSKI EL MATADOR: Najraznovrsniji boksač današnjice sprdao se sa svojim protivnikom u ringu

Takase pobijedio Yarborougha

Nevjerojatno, ali istinito. Što se tiče same borbe, Takase je cijelo vrijeme kružio oko Amerikanca pokušavši ga umoriti, a onda brzim ulazima pokušavao barem malo udarcima uzdrmati diva. Emmanuel Yarborough je, pak, pokušavao uhvatiti svog protivnika kako bi ga fizičkom snagom natjerao na predaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAJJAČI I NAJOPAKIJI EVENT GODINE: Pitate se zbog čega svi čekaju okršaj Miočića i Cigana? Evo zašto

U jednom trenutku ga je i uhvatio i to prilikom glupog pokušaja Japanca da ga sruši na tlo, a to je napravio tako da ga je primio za nogu koju onda nije mogao pomaknuti. Sve je malo podsjećalo kao da se radi o kakvom crtiću, zezanciji, a ne o službenoj borbi. Međutim, Takase se izvukao iz opasnog hvata i serijom udaraca u glavu, u trenutku dok je Yarborough ležao na podu, natjerao ga na tapkanje (predaju).

Yarborough se u Guinnesovoj knjizi rekorda vodi kao najteži sportaš

Inače, Yarborough se u Guinnesovoj knjizi rekorda vodi kao najteži sportaš kojem je vaga u jednom trenutku pokazala nestvarnih 400 kilograma. Amerikanac se bavio sumo hrvanjem i u tom ga sportu, izvan matičnog Japana, smatraju jednim od najvećih sumo boraca svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRUTALNI UDARCI ZBOG KOJIH NIJE ZNAO KOJI JE DAN: UFC zvijezda izgubila u čudnim okolnostima

Međutim, Yarborough nije bio tako uspješan u slobodnoj borbi. U svojoj je kratkoj karijeri, koja je bila više pokušaj nego karijera, ostvario učinak od dva poraza uz jednu pobjedu. Jedinu pobjedu upisao je 1998. protiv Tatsua Nakana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takase se, također, nije proslavio u MMA ostvarivši skor od 15 poraza uz devet pobjeda. Japanac se borio i u najelitnijoj organizaciji slobodne borbe, poznatom američkom UFC-u, ali u sva tri nastupa doživio je poraz.

Najveći Takasin uspjeh dogodio se 2003. godine na Prideu kad je ugušio legendarnog Andersona Silvu koji se smatra jednim od najvećih i najboljih MMA boraca svih vremena. Bio je to drugi poraz u karijeri za "Spidera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emmanuel Yarborough preminuo je iznenada u 52. godini potkraj 2015. godine.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo