milun ili hrgović? / Mavrović za RTL: 'Hrgović ima bolju predispoziciju, on na olimpijski turnir dolazi kao favorit'

Mjesta na olimpijskim igrama u Tokiju ima samo za jednog teškaša, a problema je puno

17.9.2019.
19:56
VOYO logo

Tko će na kvalifikacijske turnire za olimpijske igre? Filip Hrgović ili Marko Milun? Potpuna zavrzlama vlada na relaciji olimpijski odbor - boksački savez, a mjesta na letu za Tokio ima samo za jednog. Najbolji hrvatski profesionalac ili najbolji hrvatski amater?

Mjesta na olimpijskim igrama u Tokiju ima samo za jednog teškaša, a problema puno. Zašto Filip Hrgović, zašto Marko Milun, tko će prvi na prvi kvalifikacijski turnir po jedinu kvotu, pitanja su na koja isti odgovor moraju naći savez, olimpijski odbor, izbornik Pijetraj, boksači: Milun i Hrgović. Za olimpijski odbor dvojbe nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijelo ovo vrijeme je Hrgović evidentni olimpijski kandidat, odnosno top kandidat, dakle osoba, sportaš koja je osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, u njega je kroz cijele te tri godine investirano, naravno, s razlogom više od stotinjak tisuća eura, isto tako i u njegova trenera, i mislim da je društvena odgovornost da opravdamo ta sredstva", kaže Josip Čop, glavni tajnik HOO-a.

Dva kvalifikacijska turnira

Komplikacije nastaju zbog činjenice da postoje dva kvalifikacijska turnira. Hrgović bi išao na onaj kasniji, u svibnju. Međutim, što ako Milun ode na onaj raniji, u ožujku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može se dogoditi da Milun osvoji kriterijski rezultat, što znači da na onom svjetskom na koje pretendira Hrgović više Hrvatska nema predstavnika u toj kategoriji, ali velim to se može riješiti dijalogom, razgovorom, usuglašenim stavom i mi to očekujemo da se riješi na razini Hrvatskoga boksačkog saveza", jasno će Čop. 

Opcija koju zagovara Leonard Pijetraj, izbornik reprezentacije, ujedno i Hrgovićev bivši trener s kojim boksač nije ostao u dobrim odnosima, pada u vodu. On bi da Hrgović dođe na Prvenstvo Hrvatske i u izravnom se meču s ostalim teškašima odluči tko će na kvalifikacije. Dakle, jedino boksački savez i to kroz razgovor sa svima može odlučiti koji je njihov kandidat teške kategorije. Direktor reprezentacije Željko Mavrović tek je podijelio svoje osobno mišljenje koje nije stav Saveza. On je također na Hrgovićevoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naglasio sam kako Filip Hrgović s mnogim ljudima u Hrvatskom boksačkom savezu nije u dobrim odnosima, kako je neke povrijedio, međutim to ne smije igrati odluku u onom završnom odabiru. Definitivno, on u ovom trenutku ima bolju predispoziciju, on na olimpijski turnir dolazi kao favorit", kaže Mavrović. 

Izbornik Pijetraj je u Rusiji na Svjetskom prvenstvu, baš s Milunom. Samo se javio porukom da će sve karte otvoriti kada se vrati u Zagreb. Čeka se druga runda, u prvoj je, čini se, slavio Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo